Gedurende de koudere maanden is het ontzettend lekker om op te warmen onder een warme douche. Voornamelijk vrouwen zetten de temperatuur graag weleens een tikje hoger. Is het echter wel goed om onder zo’n warme straal te staan? Hoe warm mag je eigenlijk douchen? In dit artikel lees je daar meer over.Temperatuur

Veel mensen denken dat zij onder een ijskoude straal moeten staan. Dat zou het gezondste zijn. Toch is dat ook niet helemaal waar. De perfecte temperatuur ligt namelijk net iets boven lauwwarm water. Volgens verscheidene dermatologen mag de temperatuur echter niet boven 43 graden Celsius komen.

Huid beschadigen

Als je net onder de douche gestapt bent, is 43 graden Celsius vaak een temperatuur die dan te heet is. Zodra je er een tijdje onder staat, kun je de kraan steeds iets warmer zetten.

In eerste instantie vond je die temperatuur juist te warm. Vond je de temperatuur wel erg heet, toen je er net onder stapte? Dan is het waarschijnlijk ook echt te heet: het warme water kan je huid beschadigen. Dat kan weer resulteren in een droge huid. Ook kan je huid roodkleuren. In extreme gevallen krijg je nadien zelfs last van eczeem. Zorg er daarom voor dat je niet te heet doucht, maar gelukkig hoef je ook niet onder een ijskoude straal te staan!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.