Naar de benzinepomp: het is geen leuk taakje. Als je een beetje pech hebt moet je wachten voordat je aan de beurt bent. Bovendien kost het ook nog eens veel geld en ook krijg je nog eens stinkende handen. Je zult het echter wel moeten doen, want met een lege brandstoftank kom je immers ook niet veel verder. De meeste mensen stellen het tanken dan ook uit totdat de tank bijna helemaal leeg is. Het is echter niet goed voor je auto om pas te tanken als de tank bijna helemaal leeg is. Je kunt daarom maar beter op tijd tanken.Brandstofpomp

Het beste moment om te gaan tanken is als je brandstoftank nog maar een kwart vol zit. Dit heeft te maken met de brandstofpomp. Deze bevindt zich in de tank zelf. De pomp wordt hier expres geplaatst omdat de brandstof in de tank de brandstofpomp koel houdt. Echter, zodra de benzinepomp voor minder dan een kwart vol is kan de overgebleven brandstof de tank minder goed koel houden. De pomp kan het daardoor begeven. Je kunt daarom maar beter op tijd tanken.

Kosten brandstofpomp

Als de brandstofpomp het begeeft omdat je met te weinig brandstof rondrijdt kan dit leiden tot hoge kosten. Een kapotte brandstofpomp kan je daarom maar beter voorkomen. Volgens de ANWB kost het vervangen van een brandstofpomp tussen 440 en 2.500 euro. Dat is enorm veel geld.

Tanken

Als je nog maar een kwart aan benzine in je tank hebt hoef je je gelukkig niet direct te haasten naar een benzinepomp. Toch kan het geen kwaad om eventjes om te rijden naar een tankstation. Je kunt maar beter op tijd tanken. Als je vaak rondrijdt met weinig brandstof kan dit flinke gevolgen hebben voor de brandstofpomp. Neem daarom liever het zekere voor het onzekere en tank op tijd. Vaker tanken is natuurlijk niet leuk, maar wel erg verstandig. Een kapotte brandstofpomp is immers nog onplezieriger.

Vind jij dit ook een interessant artikel en ga jij nu ook vaker tanken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.