Een verstopt doucheputje is ontzettend vervelend. Het water stroomt dan niet meer goed door het putje heen en het kan zelfs resulteren in overstromingen in huis. Gelukkig kun je deze problemen gemakkelijk verhelpen. Er zijn namelijk 8 methodes waar je uit kunt kiezen. Je doucheputje is daarmee weer snel ontstopt én je hebt hier geen dure ontstoppingsmiddelen voor nodig.1. Kokend water

Kokend water helpt helaas niet voor extreem verstopte leidingen, maar het kan vaak wel helpen als voorbereidend werk of bijvoorbeeld om zeepresten weg te spoelen. Giet simpelweg kokend water vanuit je waterkoker in het putje.

2. Gootsteenontstopper

Je kunt ook een gootsteenontstopper gebruiken. Dat werkt niet altijd, omdat haren erg diep in het putje kunnen zitten. Ook de ligging van de buizen werkt niet altijd mee, maar het is natuurlijk het proberen waard. Smeer een beetje vaseline op de randen van je gootsteenontstopper zodat er meer zuigkracht ontstaat. Ook kan je douchebak vol laten lopen om iets meer zuiging te krijgen. Met deze methode kun je je putje niet altijd ontstoppen, maar het is het proberen waard voordat je een van de extremere methodes toepast.

3. Baking soda en azijn

Baking soda is natuurlijk echt een wondermiddel. Je kunt het niet alleen gebruiken voor tijdens het bakken, maar het is ook een perfect schoonmaakmiddel. Het is een goed alternatief voor de dure ontstoppers uit de winkel. Bovendien is het ook niet slecht voor het milieu, wat wel geldt voor de chemische ontstoppers. Meng 50 gram met 80 milliliter azijn in een emmertje. Het zal beginnen te bruisen, dus giet het direct in het putje. Laat het een uurtje inweken en spoel het nadien goed door met warm water.

Lees nog meer tips op de volgende pagina!