Appelazijn is bijzonder handig om in huis te hebben. Je hoort steeds vaker over de vreemdste middeltjes die helpen tegen verschillende dingen. Ook appelazijn helpt je waar nodig. Er zijn maar liefst 15 dingen waarvoor je het wondermiddeltje kunt gebruiken. Ben jij al benieuwd? Lees dan snel verder. We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Appelazijn als schoonmaakmiddel

Ben je op zoek naar het ultieme schoonmaakmiddel? Zoek dan niet verder. Voeg een scheutje van het azijn toe aan je sopje. Je kunt hiermee je badkamer, het toilet en de keuken blinkend schoon krijgen. Uiteraard helemaal kalkvrij!

Afwas

Ook de afwas is snel gedaan met een scheutje appelazijn met water. Voeg wat appelazijn en glansspoelmiddel toe aan het bakje. Je hoeft dan ook niet langer vaatwassertabletten te gebruiken en dat is dus een flink voordeligere optie.

Salades

Ben jij dol op salades? Dan kan je deze een stuk gezonder maken door te kiezen voor appelazijn en de dressings te laten staan.

Soep

Wil jij vanavond graag soep eten? Dan kan je ook een beetje appelazijn toevoegen. Je kunt appelazijn zelfs aan smoothies toevoegen.

Appelazijn in een flesje water

Als je twee of drie eetlepels azijn toevoegt aan je flesje water bevorder je daarmee je spijsvertering en stofwisseling. Drink dit gedurende de dag.

Nieren schoonmaken

Wil je je binnenste jij graag schoonmaken? Kies voor appelazijn. Het zorgt ervoor dat je nieren schoon worden. Citroensap en appelazijn lijken daarmee dezelfde functie te hebben. Waar kies jij liever voor?

Bloedsuikerspiegel

Veel mensen hebben last van een bloedsuikerspiegel welke niet in balans is. Na het eten kan je wat appelazijn innemen. Ook kan je dit innemen voor het slapengaan. Op die manier kan je je bloedsuikerspiegel in balans houden. Als je last hebt van diabetes is deze tip erg handig.

Er zijn ook verscheidene gezondheid- en beautytips aan de hand van appelazijn. Deze volgen hieronder.

Cholesterolverlagend

Het zure gehalte van de appelazijn heeft een cholesterolverlagend effect. Consumeer het dus gerust.

Ontstekingen in je lichaam verzachten

Heb je te maken met ontstekingen in je lichaam, zoals bijvoorbeeld reuma? Dan helpt appelazijn tegen de pijn.

Slechte adem verhelpen

Heb je knoflook gegeten en heb je daardoor een slechte adem? Gorgel met appelazijn. Ook kan er zout en water toegevoegd worden voor een optimaal resultaat.

Muggenbeten

Ben je gebeten door een mug en jeukt het nu erg? Smeer er dan wat appelazijn op. Je zult merken dat de jeuk langzamerhand verdwijnt.

Ouderdomsvlekjes

Ouderdomsvlekjes komen steeds vaker voor. Dep een wattenstaafje in appelazijn en breng deze, voor het slapengaan, toe op deze plekjes. De verkleuring zal zodoende minder zichtbaar zijn.

Gezichtsbehandeling

Als je een aantal drupjes azijn met warm water toevoegt aan een watje heb je een heerlijk verfrissende toner voor je gezicht.

Roos

Heb je te maken met roos in je haar? Dan kan je dit simpelweg spoelen met een oplossing van appelazijn en water. Je zult hierdoor minder last hebben van roos en ook geeft dit je haar een prachtige glans. Een win-winsituatie dus. De verhouding van het mengsel is 1:3 (appelazijn en water).

Beter slapen

Wil je graag beter slapen? Voeg een scheutje appelazijn toe aan een kopje kamillethee met honing. Je zult zodoende beter kunnen genieten van je schoonheidsslaapje.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.