Heb je echt zin in een boterham, maar is jouw boter zo hard als een steen? Dan kun je de boter natuurlijk even buiten de koelkast zetten. Op den duur wordt het wel zacht. Echter kost dit wel de nodige tijd en misschien heb je nu wel trek. Je kunt keihard boter natuurlijk niet zomaar uitsmeren. Daarmee verniel je je broodje en het eet ook simpelweg niet prettig. Wat is dan de oplossing? Je leest het in dit artikel.Roomboter

Roomboter zacht en smeerbaar maken: dat klinkt erg gemakkelijk. Toch hebben veel mensen hier moeite mee. Gelukkig is er nu een handig trucje die je kunt toepassen. Je hebt hiervoor geen magnetron nodig, maar een glas met heet water. Pak daarom alvast maar een groot glas en vul dit met heet water.

Hoe werkt het?

Dit trucje werkt erg eenvoudig. Pak een glas en vul dit met heet water uit de kraan. Giet het glas vervolgens ook weer leeg. Als het glas nog warm is kun je het glas direct afdrogen. Het glas kan je vervolgens, als een stolp, over de boter heen plaatsen. Je zult merken dat de boter rustig zal smelten. Zo eenvoudig werkt het!

Bekijk ook de onderstaande video maar eens. Dit filmpje duurt slechts anderhalf minuut.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.