Inleiding

Inhoud

Vind jij het ook zo moeilijk om in slaap te vallen? Lig je regelmatig te draaien in bed en kun je maar niet in slaap vallen, omdat het simpelweg te warm is? Het kan natuurlijk erg vervelend zijn als je niet in slaap kunt vallen. Je hebt immers een korte nachtrust en dat kan de volgende dag weer voor problemen zorgen. Zo ben je niet alleen moe, maar kan je bijvoorbeeld ook last hebben van wallen. Met behulp van deze voetentruc kun je echter gemakkelijk in slaap vallen.Temperatuur

Als je in slaap wilt vallen is het belangrijk dat je lichaamstemperatuur daalt. Dat kan echter vrij lastig zijn als het buiten erg warm is. Je woning is immers dan ook flink opgewarmd, waardoor je het simpelweg zelf ook warm hebt. Normaliter koelt je lichaam af als je gaat salpen. Je hartslag gaat omlaag en daardoor daalt de temperatuur van je lichaam. Als het erg warm is in je slaapkamer is het lastig om die lagere temperatuur te bereiken.

Warmte

De ideale ‘slaapkamertemperatuur’ is 16 tot 18 graden Celsius. Wetenschappers raden daarom ook aan om het raam open te zetten voordat je gaat slapen (mits het vriest). Dat zorgt voor frisse lucht in de slaapkamer. Toch werkt dit niet altijd even goed: vooral wanneer het buiten nog steeds erg warm is. Kenners raden daarom aan om te slapen met laagjes van lakens in plaats van een dekbed. Je kunt dan iets van je afgooien als je het te warm krijgt.