Als de vakantie eenmaal aanbreekt gaan we maar al te graag barbecueën. Tijdens het mooie weer is het ontzettend gezellig om buiten te eten. Helaas ontstaat er, tijdens het barbecueën, vaak ook een rooklucht in je kleding. Gelukkig kun je weer gemakkelijk van de geur afkomen.Barbecueën

Soms draai je een wasje en merk je dat je kleding daarna vooralsnog niet lekker ruikt. Je kunt hierbij denken aan sportkleding, maar ook aan kleding die je aanhad tijdens het barbecueën. Hoe kun je nu snel van deze nare geur afkomen?

Geuren

Het is belangrijk dat je de stinkende was niet bij de overige was instopt. Leg het echter apart zodat je dit een paar dagen later kunt wassen. Besprenkel je kleding met een laagje baking soda en laat het vervolgens een nachtje intrekken. Schud de baking soda vervolgens van je kleding af en was je kleding op normale temperatuur in de wasmachine. Giet er echter een royale scheut witte azijn bij. Je kunt dit toevoegen bij het wasmiddel.

Geen tijd?

Er is niet altijd een gelegenheid om na het barbecueën direct een wasje te draaien. Je kunt je kleding daarom ook een aantal uren op de waslijn ophangen. Het kan dan een paar uurtjes luchten. Eventueel kun je ook een kledingverfrisser gebruiken als je nog de deur uit moet.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogartikel dan niet delen op social media met vrienden en familie.