De wasmachine is natuurlijk een prachtige uitvinding. Je stopt je kleding in de wasmachine en vervolgens komt het er weer schoon uit. Dat scheelt zoveel werk: je kunt je niet eens meer voorstellen hoe het was om dat allemaal met de hand te wassen. Je zou toch denken dat je perfect weet hoe je de wasmachine gebruikt. Toch gebruiken veel mensen de wasmachine nog steeds verkeerd. In dit artikel lees je daar meer over.Deurtje

Ben je klaar met wassen? Dan is het belangrijk dat je de deur van de wasmachine openhoudt. Veel mensen doen deze klakkeloos dicht, maar dat is nou juist niet verstandig. Er blijft namelijk vocht in de wasmachine en als dit nergens heen kan, kan dat zorgen voor de nodige bacteriën en schimmels in de wasmachine. Je was zal er dan helemaal niet zo schoon meer uitkomen! Laat de deur van de wasmachine daarom openstaan na een wasbeurtje.

Nare geurtjes

Ruikt je wasmachine niet meer zo fris? Dan is het belangrijk dat je je wasmachine eens wast met een of twee vaatwastabletten erin. Zet de machine aan op 90 graden Celsius en spoel de wasmachine eens goed door. Hierdoor kun je verstoppingen ook voorkomen. Dat is vooral handig bij wasmachine van vijf jaar of ouder.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.