Het is natuurlijk ontzettend fijn om in een fris bed te stappen. Die ervaring wordt zelfs nog een stukje fijner als je nieuwe lakens hebt. Toch zal je ook merken dat nieuwe lakens vaak nog een beetje stijf zijn. Gelukkig hebben wij daar een trucje voor.



Niemand zit natuurlijk te wachten op een verstoorde nachtrust vanwege stijve lakens. Toch is dat vaak het geval met nieuwe lakens wanneer deze uit de verpakking worden gehaald. Het voelt dan soms net aan als een stuk karton en dat heeft ermee te maken dat er stijfsel aan toegevoegd is. Als deze substantie niet wordt toegevoegd, komen de lakens namelijk erg gekreukeld uit de verpakking. Dit stijfsel ruikt echter vaak niet zo fris en kan zelfs irritaties opwekken. Hoe kun je dan nu toch lekker gaan slapen?

Er bestaat een eenvoudige oplossing voor dit probleem. Het is ook nog eens een erg simpele oplossing! Je hebt namelijk alleen maar baking soda nodig voor het creëren van zachte lakens. Daarnaast heb je je wasmachine nodig.

Als je je nieuwe lakens hebt gekregen, kun je deze direct de behandeling geven. Stop in eerste instantie je nieuwe lakens in de wasmachine en voeg hier een kopje baking soda aan toe. Gebruik echter geen wasmiddel, want dit kan de chemicaliën namelijk vastzetten in de lakens. Zet de wasmachine aan op een normaal programma en droog de lakens bij voorkeur buiten als dat mogelijk is. Was de lakens nadien op een normale manier, maar ditmaal wel met wasmiddel. Je zult merken dat je nieuwe lakens nu bijzonder zacht zijn.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.