Baking soda, ook wel bekend als baksoda, is een wondermiddeltje. Je kunt er bijzonder veel spullen mee schoonmaken. We hebben al een aantal artikelen geschreven over wat je hier allemaal mee kan doen.Zo kan je koffieaanslag uit een mok verwijderen, maar kan je ook je prullenbak reinigen met dit wondermiddeltje. Echter zijn er ook een aantal spullen die je beter niet kunt reinigen met baking soda. In dit artikel vertellen we jou daar graag meer over.

Kookspullen van aluminium

Metalen pannen kun je prima schoonmaken met behulp van baking soda. Echter kun je kookspullen van aluminium beter niet schoonmaken met baking soda. In principe kan het wel, maar dan moet je het wel bijzonder vlug doen. Zodra het erin trekt, kan het ervoor zorgen dat de pan verkleurt.

Antiek zilver

Heb je prachtig antiek zilver in huis? Dan is het natuurlijk belangrijk dat dit in goede staat blijft. Baking soda kan een schurend effect hebben op antiek zilver. Vermijd daarom het gebruik van baking soda. Je kunt de baksoda wel gebruiken voor ander zilverwaar.

Goud servies

Niet veel mensen hebben gouden borden in huis, maar er zijn voldoende mensen die borden hebben met gouden accenten. Wil je dit graag goed schoonmaken? Dan moet je wel erg uitkijken met baking soda. Dit kan namelijk negatieve effecten hebben. Je kunt het goud namelijk van het bord afpoetsen en dan verliest je bord wel heel snel zijn waarde…

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.