Volgens sommige mensen moet je een spijkerbroek nooit in de wasmachine stoppen. Je moet het volgens hen met de hand wassen, zodat je spijkerbroek langer meegaat. Je kunt je spijkerbroek, wat ons betreft, echter prima wassen in de wasmachine. Dat hoef je natuurlijk niet na een dag dragen al te doen. Wel is het belangrijk dat je je spijkerbroek op de correcte manier wast. Daarvoor kun je onze handige tips lezen: zo hou je je spijkerbroek langer mooi!Binnenstebuiten wassen

Deze truc is eigenlijk erg eenvoudig. Je kunt je spijkerbroeken veilig wassen door deze simpelweg binnenstebuiten te draaien. Je hebt hier geen extra producten voor nodig en het zorgt voor een langere levensduur. Het hoeft dus ook helemaal niet lastig te zijn. Zorg ervoor dat de gulp (of rits) van je broek dicht, zodat dit niets kan beschadigen. Stop bij voorkeur geen kwetsbare kleding bij de was in als je je spijkerbroek gaat wassen.

Koud en mild

Als je je spijkerbroek gaat wassen, is het raadzaam om te wassen op een koude stand. Daarmee voorkom je dat je broek gaat krimpen. Kies bij voorkeur ook voor een mild programma. De wasmachine mag niet te veel omwentelingen maken per minuut. Je broek kan daardoor namelijk verbleken, waardoor er dunne stukken in je broek kunnen ontstaan. Dat zal sneller resulteren in scheuren. Als de wasmachine klaar is, is het belangrijk dat je je broek er direct uithaalt. Als je broek nog nat is, kun je deze direct glad strijken. Hang je broek vervolgens op aan de waslijn. Stop je spijkerbroek dus niet in de droger.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.