Tijdens bepaalde feestdagen en speciale gelegenheden is het ontzettend leuk om te gourmetten. Dat is natuurlijk bijzonder gezellig, maar niet iedereen vindt dit fijn. Er zijn namelijk verscheidene huisdieren die hier niet zo goed tegen kunnen. Zo kunnen onder andere parkieten, papegaaien en andere vogels worden vergast door de dampen van het gourmetstel.Giftige damp

Ieder jaar overlijden honderden gezonde vogels vanwege een avondje gezellig gourmetten. Dit heeft te maken met de teflon, wat een antibaklaag is van de gourmetpannetjes. Dat meldt de dierenwinkel Pet’s Place. Zodra er een pannetje leeg op het vuur staat, wordt de teflon erg heet, waardoor er een giftige damp ontstaat. Dit is niet schadelijk voor mensen, maar wel voor vogels. Vogels hebben namelijk een kwetsbaar ademhalingssysteem en zijn daarmee overgevoelig voor de dampen.

Snelle dood

Als een vogeltje teflon binnenkrijgt, sterft het arme dier vrijwel direct aan de gevolgen. Zelfs dierenartsen kunnen het arme dier dan niet meer redden. Het is daarom erg belangrijk om niet te gourmetten waar vogels aanwezig zijn. Heb je een vogel nabij de eettafel staan en wil je graag gourmetten? Zorg er dan voor dat je je vogel verplaatst naar een andere ruimte in huis.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.