Deze vrucht is erg populair in Nederland. Mensen kunnen deze vrucht prima verwerken, maar helaas geldt dat niet voor huisdieren. Het kan zelfs dodelijk zijn voor huisdieren. Het gaat hier om een avocado.Sommige voedingsmiddelen zijn niet altijd even goed voor huisdieren. Het is algemeen bekend dat chocolade slecht is voor honden en katten. Dit bevat namelijk cafeïne en de chemische stof theobromine. We kunnen hier dus nu nog weer een voedingsmiddel toevoegen aan de verboden lijst voor huisdieren: de avocado.

Het is geen vrucht die honden of katten zomaar zouden eten. Knaagdieren, zoals cavia’s en konijnen, willen dit wel graag opsmikkelen. Dat is dus niet verstandig.

Avocado’s

Uit cijfers van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) van UMC Utrecht blijkt dat steeds meer huisdieren worden vergiftigd door de vrucht. Deze vrucht mag voor mensen erg gezond zijn, maar voor huisdieren is het een ramp. Honden en katten die te veel avocado binnenkrijgen kunnen last krijgen van hun darmen en hun maag. Voor vogels, konijnen en cavia’s kan dit zelfs dodelijk zijn.

Steeds meer meldingen

Het NVIC krijgt steeds meer meldingen. Ook chocolade staat nog hoog op de waarschuwingslijst. De organisatie krijgt jaarlijks enkele tienduizenden meldingen binnen van dierenartsen. Op die manier komen er steeds meer voedingsrichtlijnen voor dieren.

Overige giftige voedingsmiddelen voor dieren

Xylitol is een zoetstof dat verwerkt is in onder andere tandpasta en kauwgom. Ook dit is levensgevaarlijk voor honden. De suikerspiegel kan hierdoor namelijk flink dalen en ook leverproblemen kunnen ontstaan. Je kunt de volgende etenswaren ook beter maar uit de buurt van je huisdier houden: uien, knoflook, Macadamia noten, druiven en rozijnen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden, familie en andere dierenliefhebbers.