Als je gaat sporten ben je natuurlijk goed bezig. Je werkt aan je conditie en je wilt natuurlijk alles geven tijdens je sportsessie. Eet jij nog even snel een banaan of een eiwitreep voordat je aan de slag gaat? Niet alle voedingswaren zijn goed voorafgaand aan het sporten. Welke etenswaren kan je nu beter laten liggen? In dit artikel vertellen we jou er graag meer over.Avocado

Avocado is een groene topper en past goed binnen een gezond eetschema. Toch kan je dit groene bommetje beter niet consumeren voorafgaand aan het sporten. Avocado’s zijn namelijk niet zo gemakkelijk te verteren vanwege het hoge vet- en vezelgehalte. Het bloed dat normaalgesproken zorgt voor extra zuurstof wordt nu gebruikt voor de vertering van de avocado. Je zult zodoende sneller buiten adem raken tijdens het sporten. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Onrijpe banaan

Wat geldt voor een avocado geldt ook voor een onrijpe banaan. Je lichaam kan dit niet snel verteren. In een onrijpe banaan zit veel zetmeel en deze hoeveelheid zetmeel is lastig te verteren. Ook dit heeft het gevolg dat je sneller buiten adem bent tijdens het sporten.

Koolzuur

Nuttig jij graag koolzuurhoudende drankjes voorafgaand aan het sporten? Dat is geen goed idee, want je zult hierdoor namelijk veel suiker binnenkrijgen. De meeste koolzuurhoudende drankjes bevatten immers suikers. Je lichaam zal dit moeten verwerken en dit kan leiden tot een opgeblazen gevoel. Doe jezelf daarom een plezier en drink gewoonweg water voordat je gaat sporten.

Proteïne

Je zou zeggen dat sporten en eiwitten goed samengaan. Dat is ook zo, maar alleen als je eiwitten consumeert na het sporten. Je lichaam is namelijk druk bezig met het verteren van deze eiwitten. Tijdens het sporten zal je hierdoor minder energie hebben. Dat is natuurlijk niet prettig.

Prei

Prei zal vast niet jouw eerste keuze zijn voordat je gaat sporten. Toch is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt. Prei eten voor het sporten kan zorgen voor de nodige maagklachten. Hier kan gas bij vrijkomen én dat kan leiden tot de nodige scheetjes. Niet erg handig als je squats gaat doen in de sportschool dus.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.