Soms word je in de nachtelijke uren wakker omdat je moet plassen. Je rent naar het toilet toe en je bent verlost van het nare gevoel. Als je vervolgens weer in bed stapt, is het soms lastig om weer in slaap vallen. Toch wil je nog graag een beetje slapen, omdat je de volgende dag natuurlijk weer vroeg uit bed moet.Sommige mensen beweren dat zij niet zoveel slaap nodig hebben, maar het is raadzaam om iedere dag zo’n zeven tot acht uur te slapen. Structureel minder slapen kan zelfs zorgen voor gezondheidsklachten.

Als je midden in de nacht een bezoekje aan het toilet brengt, kan het daarna lastig zijn om in slaap te vallen. Je sliep net en je mag nu weer je best doen om in slaap te vallen.

Niet iedereen vindt het dan gemakkelijk om weer in slaap te vallen. Het blijft daarmee een strijd, maar hoe overleef je deze strijd? Eigenlijk is het best eenvoudig om weer in slaap te vallen.

Zorg ervoor dat je een oog dichthoudt als je naar het toilet gaat. Op deze manier denkt je lichaam namelijk dat je nog slaapt. Ook het omgevingslicht speelt namelijk een grote rol. Zorg er daarom voor dat je geen lichten aanzet. Houd het licht bij voorkeur uit of gedimd. Loop rustig naar het toilet toe.

Met behulp van deze tips lijkt het alsof je nooit uit bed bent gestapt. Je zult dus ook weer veel gemakkelijker in slaap vallen.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.