Ieder jaar moet je weer je belastingaangifte doen. Gelukkig kan dat tegenwoordig allemaal digitaal en is dat ook steeds eenvoudiger geworden. Toch laten veel mensen nog veel belastingvoordelen liggen en dat is natuurlijk zonde. Het is natuurlijk normaal dat je belasting betaalt, maar je hoeft uiteraard niet meer te betalen dan nodig. Met behulp van deze handige tips kun je nog meer voordeel uit je belastingaangifte halen.Druk niet zomaar op doorgaan

Het klinkt natuurlijk erg verleidelijk om je belastingaangifte snel te regelen. Veel staat al ingevuld en je kunt steeds verder klikken op ‘doorgaan’. De Belastingdienst doet soms vermoeden of alles al goed ingevuld is. Toch zijn er vaak nog wel aftrekposten waar je wel van kunt profiteren, maar wat nog niet standaard ingevuld is.

Belastingen verdelen met je partner

Doe je samen aangifte met je (fiscale) partner? Dan kun je bepaalde aftrekposten nog met elkaar verdelen. Als je getrouwd bent, of een geregistreerd partnerschap hebt, kun je bepaalde zaken met elkaar verdelen. Zo kun je bijvoorbeeld keuzes maken in de hypotheekrenteaftrek, zorgkosten, giften en vermogen. Leg de aftrekpost niet zomaar neer bij degene die het meest verdient van jullie twee. Soms kun je dit namelijk beter neerleggen bij degene die iets minder verdient.

Toeslagen

Bij een bepaalde inkomensgrens kom je in aanmerking voor toeslagen. Als je bepaalde toeslagen vergeet of niet aanvraagt, kan je dat veel geld kosten. Zorg er daarom voor dat je controleert of je in aanmerking komt voor huur-, zorg- of kinderopvangtoeslag. Dat kan al gauw enkele honderden euro’s schelen.

Hypotheekkosten

Een hypotheek oversluiten kan soms een goede keuze zijn. Er is nu een lage hypotheekrente. Toch is hier nu veel onwetendheid over en daarom laten mensen dit vaak maar voor wat het is. Het kan geen kwaad om eens een vrijblijvend gesprek in te plannen met een hypotheekadviseur.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.