Als je overdag gewerkt hebt wil je ’s avonds wel graag lekker slapen. Soms lig je echter op bed en kan je niet in slaap vallen. Je kunt dan natuurlijk schaapjes tellen, maar in de praktijk werkt het niet echt. Gelukkig kan je ook andere maatregelen nemen. We hebben het hier niet over slaappillen, maar over een plant in je slaapkamer. Hieronder volgt een overzicht met planten die je in de slaapkamer kunt plaatsen.Lavendel

Heb je weleens in een kruidenbad gezeten? Dan heb je vast ook de lavendelgeur kunnen kiezen. Dat is ook niet zo vreemd, want deze geur werkt kalmerend en vermindert stress. De plant is bovendien ook nog eens erg mooi en staat daarmee ook mooi in de slaapkamer.

Jasmijn

Deze witte bloem ruikt erg lekker en heeft bovendien helende krachten. Bij sommige volkoren wordt de plant in de slaapkamer geplaatst voor een betere nachtrust. Jij kan dit dus ook gerust proberen.

Klimop

Een klimopplant in je slaapkamer kan zorgen voor wonderen. De plant filtert giftige stoffen namelijk uit de slaapkamer. Tegelijkertijd krijg je daardoor weer schone zuurstof. Ook zorgt de plant ervoor dat je minder snel last krijgt van schimmels in de slaapkamer. Zo kan je heerlijk genieten van je nachtrust.

Aloë Vera

De Aloë Vera-plant zorgt voor schone lucht in de slaapkamer. Daardoor kan je ook weer gemakkelijker in slaap vallen. Schone lucht is immers erg belangrijk voor een goede nachtrust.

Sansevieria trifasciata

Sansevieria trifasciata: de naam is niet bepaald gemakkelijk. Het staat daarom ook wel bekend als de ‘Vrouwentong’. Deze plant geeft zuurstof af en verbetert daarmee de kwaliteit van de lucht in je kamer.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.