Als je op vakantie gaat, is het natuurlijk belangrijk dat je planten wel gewoon water krijgen. Als dat niet gebeurt, kom je weer terug van een vakantie met dode planten! Dat is natuurlijk nooit fijn, maar hoe kun je je planten water geven als je er zelf niet eens bent?Veel mensen gaan op vakantie en vergeten dan simpelweg om de planten water te geven. Je bent dan inmiddels al op reis en je hebt niemand gevraagd om de planten water te geven. Tja, dan sta je voor een probleem. Gelukkig hoef je niet per se iemand te vragen om de planten water te geven. Je kunt namelijk dit eenvoudige trucje toepassen.

Je hebt hier alleen maar een fles voor nodig. Heb je nog ergens een oude colafles liggen? Dan is dat perfect. Voor een grote plant kun je een grote fles gebruiken. Voor kleinere planten kun je ook kleinere flessen gebruiken. Vul de fles tot de rand toe met water en zet deze onderste boven in de aarde van de plant. Het is lastig om niks te knoeien, maar probeer zo weinig mogelijk te knoeien.

Als je bang bent dat je plant zodoende te veel water krijgt, kun je er ook voor kiezen om de dop op de fles te houden. Je kunt dan een klein gaatje in de dop prikken. Zet de fles vervolgens ondersteboven in de aarde. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je de plant ‘druppelsgewijs’ water krijgt. Dat is ideaal voor planten die niet zoveel water nodig hebben.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.