Je hoopt natuurlijk dat er nooit een moment komt dat je je huisdier moet reanimeren. Er kan natuurlijk een moment aanbreken dat dit echter nodig is. Zodra dat het geval is, is het uiteraard wel zo handig dat je weet hoe dat moet.Een huisdier zit natuurlijk anders in elkaar dan een mens. Het is dan niet zo vreemd dat het reanimatieproces anders werkt. In dit artikel lees je hoe je je hond of kat op een veilige manier kunt reanimeren.

Katten en honden hebben, net als mensen, een hartmassage of kunstmatige beademing nodig. Bij huisdieren werkt het reanimatieproces toch net iets anders. Je zult bij een kat of hond eerst moeten nagaan of het huisdier nog ademt. Dit kan door je hand voor zijn snuit te houden. Ook kun je lichtjes op zijn of haar borstkast voelen.

Controleer nadien of er nog een hartslag is door met je vingertop midden in de lies te voelen. Voel je geen ademhaling en hartslag? Dan is het belangrijk dat je het reanimatieproces in gang zet. Daarvoor kun je het onderstaande filmpje bekijken. In het filmpje wordt stap voor stap uitgelegd hoe dit werkt.

Vind jij dit ook een interessant artikel en een handige video? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden, familie en andere dierenliefhebbers.