Het kan natuurlijk weleens voorkomen dat je kleding per abuis krimpt in de was. Wat doe je eraan? Gooi je het weg of bewaar je je te kleine kleding? In dit artikel lees je over de ultieme tip om je kleding te bewaren in goede staat. Dit is een goedkoop en eenvoudig trucje.Wat heb je nodig?

Voor deze truc heb je de volgende spullen nodig:

  • Teiltje of bak;
  • Conditioner;
  • Water;
  • Handdoek.

Hoe werkt het?

Vul als eerst een teiltje (of een bak) met water en voeg hier drie eetlepels conditioner aan toe. Roer het geheel door elkaar. Leg de gekrompen kleding in het water en laat dit circa vijf minuten weken. Na vijf minuten kun je het kledingstuk uit de bak halen. Knijp al het water uit de kleding. Dat kost wat tijd en moeite, maar het is even nodig. Als iemand je daarmee kan helpen, zou dat natuurlijk fijn zijn.

Als al het geknepen water uit je kledingstuk is, kun je er een handdoek bij pakken. Leg het kledingstuk bovenop de handdoek. Laat het hier enkele minuten op liggen. Je hoeft vervolgens nog maar een stap te volgen!

Trek het kledingstuk namelijk zachtjes uit elkaar, zodat het weer in zijn oude staat kan komen. Je zult merken dat deze tip werkt!

 

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.