Vrijwel iedereen heeft wel een flesje afwasmiddel in huis staan. Ook als je een vaatwasser in huis hebt, is afwasmiddel vooralsnog reuze-handig. Niet alle vaat kan immers in de vaatwasser. Je kunt echter ook nog veel andere dingen schoonmaken met afwasmiddel. Het is namelijk een prima ontvetter die je voor verscheidene klusjes kunt gebruiken.Vlekken verwijderen

Heb je iets vettigs geknoeid? Dan is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk reinigt. Druppel een beetje afwasmiddel op de vlek en wrijf dit lichtjes uit in de vlek. Laat het vervolgens simpelweg intrekken en stop het kledingstuk in de was. Gebruik het normale wasprogramma die je anders ook gebruikt.

Vlekken uit je autostoel

Heb je iets gegeten in de auto en heb je gemorst? Dan kun je simpelweg een druppeltje afwasmiddel gebruiken. Hiermee kun je het eenvoudig schoonmaken. Gebruik een vochtig doekje om de vlek eruit te kunnen halen. Op die manier beschadig je de autostoelen niet en wordt het weer keurig schoon.

Keukenkastjes

Iedereen knoeit weleens iets in een keukenkastje. Ook spetters kunnen natuurlijk ontstaan in een van de kastjes. Gelukkig kun je daarvoor ook weer afwasmiddel gebruiken. Gebruik een microvezeldoekje, wat afwasmiddel en een scheutje water en je zult merken dat de vlekken als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Fruitvliegjes

Fruitvliegjes zijn natuurlijk ontzettend vervelend en komen vooral gedurende de zomermaanden veel voor. Gelukkig kun je de vervelende vliegjes in de val lokken met behulp van een scheutje afwasmiddel. Je kunt simpelweg azijn met afwasmiddel mengen. Je zult merken dat je veel minder last hebt van de vliegjes.

Gasstel reinigen

Heb jij nog een gasstel? Dan kun je deze eenvoudig reinigen met behulp van een scheutje afwasmiddel. Gebruik een sponsje of een doekje met wat water en je zult merken dat je gasstel weer snel schoon is. Die dure schoonmaakmiddelen voor het gasfornuis hoef je daardoor niet langer te kopen.

Velgen

Als je viezigheid en vet van je velgen wilt verwijderen, kun je ook simpelweg afwasmiddel gebruiken. Stop was afwasmiddel in een emmer met warm water en reinig je velgen zoals je dit normaal ook doet.

Gereedschap

Gereedschap kan ook vet verzamelen. Je kunt dit ook eenvoudig schoonmaken met behulp van een scheutje afwasmiddel. Gereedschap kun je op eenzelfde manier schoonmaken als je bijvoorbeeld je bestek. Maak het gereedschap nadien schoon met een droogdoek.

Koelelement maken

Je kunt ook erg eenvoudig én voordelig een eigen koelelement maken met afwasmiddel. Daarvoor heb je afwasmiddel, water en een plastic afsluitbaar zakje nodig. Je kunt dit vervolgens in de vriezer stoppen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.