Een van de meest vervelende dingen in huis zijn nare luchtjes. Het kan ook een hele opgave zijn om luchtjes te verwijderen. Je kunt daarvoor natuurlijk dure producten in huis halen, maar deze tip is nog veel effectiever. Met deze tip ruikt je huis weer helemaal fris.Nare luchtjes vestigen zich nou eenmaal in je woning. Dat is niet alleen bij jou thuis zo, maar dat overkomt de buurman ook. Dat is natuurlijk logisch: je gooit afval in de afvalbak, je huisdier verliest haren in huis en je laat zelf misschien ook weleens iets slingeren. Dit kan allemaal zorgen voor nare geurtjes.

Je kunt de geurtjes natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld etensresten beter direct in de afvalbak buiten gooien. Ook kun je je huisdier met enige regelmaat een kambeurt geven en kun je eraan denken om alle rotzooi direct op te ruimen.

Zijn de nare geurtjes echter al in je woning ontstaan? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je van de vieze geurtjes afkomt. Daarvoor kun je gelukkig onze handige tip raadplegen, zonder dat je hiervoor enorm moet investeren in dure luchtverfrissers.

Heb jij weleens gehoord van de ‘simmer pot’? Simmer betekent sudderen in het Nederlands en verklapt onze tip ook al een beetje. Je kunt namelijk een pan met kokend water klaarmaken en hier bepaalde ingrediënten aan toevoegen.

Wat heb je nodig?

Je hebt de volgende artikelen nodig voor deze natuurlijke luchtverfrisser:

  • Een pan;
  • Water;
  • Citroenen;
  • Takjes rozemarijn;
  • Vanillestokjes.

Hoe werkt het?

Je kunt een ruime pan met water op het fornuis zetten. Breng het aan de kook en voeg schijfjes citroen, takjes rozemarijn en twee vanillestokjes toe. Het water zal deels verdampen, dus het kan zijn dat je wat extra water moet toevoegen. Laat de pan op laag vuur staan (zonder deksel) en je zult merken dat er een heerlijke geur in huis ontstaat. Je kunt het goedje zelfs nog twee weken bewaren als je wilt. Plaats het in een pot in de koelkast. Je kunt het nadien weer hergebruiken als je nieuw water toevoegt.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.