Sommige mensen gebruiken dagelijks mondwater. Anderen gebruiken het eens in de zoveel tijd en anderen gebruiken dit echt nooit. Over het algemeen wordt het gezien als een aanvulling op dagelijks tandenpoetsen. Het versterkt je gebit en het zorgt voor een frisse adem. Heb je er echter ooit aan gedacht om mondwater door het toilet te spoelen? Het is erg effectief! Mondwater heeft namelijk antibacteriële eigenschappen en dat is voor veel huishoudelijke klusjes een goede oplossing.Mondwater

Als je aan mondwater denkt, denk je waarschijnlijk aan je eigen gebit. Je kunt de vloeistof echter ook gebruiken voor diverse schoonmaakklusjes in huis. Zo kun je je toilet ermee reinigen of kun je het gebruiken als allesreiniger.

Allesreiniger

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor de badkamerreiniger? Dan kun je ook kiezen voor een beetje mondwater. Daarmee kun je de badkamer goed schoonmaken. Verdun water mondwater met lauwwarm water en breng dit vervolgens aan op een vaatdoek. Hiermee kun je de tegels, de spiegels en de wastafel erg gemakkelijk reinigen. De badkamer schittert daardoor als nooit tevoren!

Bloemen

Als je de levensduur van je bloemen wilt verlengen is het raadzaam om een beetje mondwater toe te voegen aan het water. Alhoewel dat misschien een beetje gek klinkt is het wel degelijk goed voor je bloemen. Het zorgt ervoor dat je bloemen veel langer mooi blijven. Een verhouding van twee eetlepels per een liter water is al voldoende.

Schermen

Elke dag zien we meer dan voldoende schermen. Je gebruikt je smartphone of je zit achter de computer. Ook kijken we natuurlijk met enige regelmaat naar de televisie. Met behulp van mondwater kun je je scherm weer laten schitteren als nooit tevoren. Breng simpelweg een klein drupje mondwater aan op een doekje en veeg je scherm schoon.

Wasgoed

Je kunt ook een kopje mondwater toevoegen met wat afwasmiddel bij je wasgoed. De antibacteriële werking van het mondwater zal ervoor zorgen dat de bacteriën doodgaan. Bovendien krijgt je wasmachine ook nog eens een flinke schoonmaakbeurt. Daarmee sla je dus twee vliegen in een klap.

Tandenborstels

Het is belangrijk dat je je tandenborstel zo nu en dan ook schoonmaakt. Immers gebruik jij je je tandenborstel tweemaal per dag en bevindt deze zich in een vochtige ruimte. Dat kan zorgen voor de nodige bacteriën op je tandenborstel. Zorg er dus voor dat je je tandenborstel regelmatig desinfecteert. Dat kan je erg gemakkelijk doen met behulp van wat mondwater. Schenk wat van de vloeistof in een glas en laat je tandenborstel daar simpelweg in weken. Je kunt op die manier gemakkelijk de bacteriën doden.

Toilet

Tot slot kun je ook het toilet reinigen met mondwater. Daarvoor is er zelfs een video beschikbaar! Veel mensen gebruiken het frisse goedje alleen voor het gebit, maar het is ook erg handig voor het toilet. Schenk simpelweg wat mondwater in het toilet, schrob dit met een toiletborstel goed schoon en spoel het toilet vervolgens door. Je toilet zal daardoor weer fris ruiken en ook schitteren als nooit tevoren!

Bekijk de onderstaande instructievideo maar eens:

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.