Niemand wordt blij van een slechte adem. Als je een gesprekje aanknoopt met iemand is het natuurlijk wel erg onprettig als je hierbij uit je mond stinkt. Een goede mondverzorging is daarom uitermate belangrijk. Daarnaast kun je ook de onderstaande tips toepassen. Je zult merken dat je nooit meer een slechte adem hebt.Schone tong

Een schone tong is ontzettend belangrijk. De meeste mensen poetsen hun tanden tweemaal per dag, maar vergeten hun tong te poetsen. Juist dat is belangrijk. Maak je tong daarom ook goed schoon door hier met een zachte tandenborstel overheen te gaan. Ga van achteren naar voren.

Consumeer minder suiker

Dit is een tip waar de meeste mensen niet erg blij van worden: eet minder suiker. Als je veel suiker consumeert kan je uit je mond gaan stinken. Suiker brengt de bacteriën in je mond namelijk tot gisting. Dat kan weer resulteren in nare luchtjes. Wil je graag kauwgom kauwen voor een frisse adem? Kies dan altijd voor kauwgom zonder toegevoegde suikers.

Consumeer meer brood

Eet je weinig eiwitten en weinig koolhydraten? Dan kan dat ook zorgen voor nare geurtjes uit je mond. Je lichaam gebruikt namelijk je vetvoorraad in plaats van koolhydraten als brandstof. Je lichaam verbrandt in dat geval dus vet en chemicaliën op je lijf verlaten je lichaam daardoor via je mond. Ook dat kan daarmee resulteren in een slechte adem.

Drink voldoende water

Het is belangrijk dat je voldoende water drinkt. Eventueel kun je dit, voor een nog beter resultaat, ook vervangen door thee. Een kopje gember-citroenthee kan namelijk zorgen voor een frisse adem. Koffie zorgt daarentegen juist voor een slechte adem. Daar kan je dus maar beter van afblijven.

Kruiden

Kardemom is een zoete specerij dat vooral veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. De specerij is familie van de gember en zit boordevol antibacteriële bestanddelen. Men gebruikt dit daarom ook weleens als natuurlijke mondverfrisser. Kauw dus gerust eens op een kardemomzaadje voor een frisse adem.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.