Als de warme dagen zijn aangebroken vinden we het natuurlijk allemaal erg fijn om op het terras te zitten. Ook buiten eten en bruin worden vinden de meeste van ons erg fijn.Hitte is natuurlijk niet erg, maar het is wel vervelend als het thuis erg warm is. Als je geen airco in huis hebt kan je al gauw erg gaan zweten in huis. Hoe houd je je woning koel zonder airco? Je leest het in dit artikel.

Warme woning

Tijdens de warme dagen is de lucht niet het enige dat warm wordt. Ook de temperatuur in je woning kan flink stijgen. Bij geïsoleerde woningen valt dit gelukkig wel mee, maar bij ietwat oudere woningen kan je huis veranderen in een sauna. Dat kan weer resulteren in zweten, slecht slapen en kun je je duf voelen. Daar word je in ieder geval niet vrolijk van.

De meeste tips ken je misschien wel: houdt de ramen en deuren dicht en sluit de gordijnen. Helaas werkt het niet altijd voldoende en niet iedereen heeft een eigen airco. Toch kun je kiezen voor een eenvoudige en effectieve oplossing om je woning koel te krijgen: een ventilator met twee bevroren flessen water.

Ventilator

Een ventilator op zich werkt natuurlijk al erg prettig. Het zorgt al voor de nodige verkoeling en het is geen energievreter, zoals de airco dat wel is. Jammer genoeg blaast dit apparaatje alleen warme lucht rond en zorgt het dus niet voor directe verkoeling. Als je er echter twee flessen bevroren water voor zet zal er wel een koele lucht worden gecreëerd. Vul daarom simpelweg twee grote flessen met water en leg deze in de vriezer. Haal deze er pas uit als deze helemaal bevroren zijn. Zet de flessen water op de grond (of op een tafel indien je een staande ventilator hebt) en plaats er een theedoek onder. Plaats de ventilator erachter en op deze manier zal je ventilator koude lucht verspreiden in huis. Dat is simpelweg afkomstig van het ijs in de flessen. Dit is een voordelige manier om je woning te verkoelen.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.