Een schilder inhuren kost veel geld en daarom kiezen veel mensen ervoor om dit zelf te doen. Schilderen is geen hogere wiskunde, maar je wilt het natuurlijk direct goed doen. Als je nog nooit geschilderd hebt kan dat natuurlijk lastig zijn. Daarom is het belangrijk dat je de onderstaande tips eerst doorneemt. Schilderen is dan gemakkelijker dan ooit tevoren.1. De juiste temperatuur

Ben je van plan om te gaan schilderen in huis? Dan is het belangrijk dat je schildert in de juiste temperatuur. De beste temperatuur is tussen de 10 en 20 graden Celsius. Zet de verwarming dus gerust wat hoger of wat lager als je begint te schilderen in huis.

2. Dubbelcheck de kleuren

Het is raadzaam om de kleuren goed te testen voordat je dit in zijn geheel op de muur smeert. Bij sommige kleuren kun je bijvoorbeeld eerst een klein blikje kopen. Daarmee kun je een klein gedeelte van de muur doen. Dat is handig om te weten of dit de goede kleur is.

3. Gereedschap

Beschik je over de juiste gereedschappen in huis? Dat is natuurlijk erg belangrijk voordat je begint met verven. Hierbij kun je onder andere denken aan kwasten, tape en handschoenen. Als je alles binnen handbereik hebt hoef je niet tijdens je verfsessie naar de bouwmarkt te vliegen om spullen op te halen die je nog niet hebt.

4. Aluminiumfolie

De verfbakken schoonmaken is geen prettig taakje. Het is natuurlijk ook zonde om deze bakken direct weg te gooien. Je kunt daarom simpelweg een laagje aluminiumfolie toevoegen aan de bakken. Na je verfsessie hoef je dan alleen maar dit gedeelte weg te halen. Bovendien kun je de aluminiumfolie ook gebruiken om deur- en lichtknoppen mee af te dekken. Daarmee heeft het dus een dubbele functie. Aluminiumfolie is erg goedkoop, dus neem het vooral mee vanuit de supermarkt.

5. Handschoenen

Vies worden hoort nou eenmaal bij het verven. Een paar plastic handschoenen zijn dan wel zo handig. Trek ook altijd oude kleren aan, want je komt er hoogstwaarschijnlijk onder te zitten. Je kunt je plastic handschoenen ook nog op een ander moment gebruiken: tijdens de lunch. Ga je even eten en wil je niet dat je kwast uitdroogt? Dan kun je een plastic handschoen om je kwast stoppen.

6. Föhnen

Tapen is natuurlijk erg belangrijk, maar dat geldt ook voor föhnen. Natuurlijk wil je geen strepen of vlekken op moeilijk bereikbare plekken. Soms trekt de tape een stuk verf mee als je dit van de muur aftrekt. Gebruik simpelweg een föhn om de tape een beetje te verwarmen. Trek het er nadien rustig af.

7. Gezichtsreinigingsdoekjes

Gezichtsreinigingsdoekjes worden normaliter gebruikt om make-up te verwijderen van je gezicht. Toch kun je deze ook in huis halen voor tijdens het verven. In sommige doekjes zit namelijk alcohol verwerkt, waardoor je de verfvlekjes gemakkelijk van je vloer kunt verwijderen.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.