Er komen natuurlijk dagen voor dat het bijzonder koud is. Je wilt dan liever niet naar buiten gaan en blijft het liefste de hele dag binnen. Soms moet je echter wel naar buiten en dan is het natuurlijk noodzakelijk dat je je goed aankleedt. Hieronder volgen een aantal handige tips voor op de koudere dagen.Goed aankleden

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je je goed aankleedt. Het is echt noodzakelijk, omdat je lichaam minder gemakkelijk warmte kan produceren tijdens de koudere dagen. Als je naar buiten gaat, is het dus belangrijk dat je je lichaam beschermt met voldoende kleding. Draag een muts, handschoenen én een sjaal. Vooral via je je hoofd en je handen verlies je namelijk veel warmte. Zorg er daarom voor dat je deze lichaamsdelen extra goed inpakt.

Geen vaseline, maar wel een bad

Smeer je bij voorkeur niet in met vaseline, omdat je daarmee je huid isoleert en je hebt de kans dat er vocht in je huid blijft zitten. Vocht kan gaan bevriezen, waardoor je een verhoogde kans op letsel hebt. Zorg er eveneens voor dat je lichaam warm blijft en neem bij voorkeur een lekkere warme douche of ga in bad. Droog je nadien altijd goed af! Het is ook erg belangrijk dat je haren goed droog worden.

Denk om ouderen

Ouderen hebben het, met koude weersomstandigheden, nog lastiger. Als het erg koud is, stijgt de bloeddruk. Dat gaat sneller bij ouderen ten opzichte van jongeren. Dat kan ook erg gevaarlijk zijn. Bovendien is het voor ouderen ook lastiger om het warm te krijgen. Dat is vooral het geval wanneer ouderen niet meer zo goed eten. Zorg daarom extra goed voor hen.

Lichaamssamenstelling

Heb je geen breed lichaam? Dan moet je extra goed oppassen. Spieren zorgen namelijk voor warmte, omdat deze meer suikers en vetten verbranden. Vanwege de verbranding komt er warmte vrij. Vet isoleert misschien wel beter, maar het maakt veel minder warmte aan. Ben jij een relatief klein of iel persoon? Zorg er dan voor dat je extra veel kleren aantrekt als je naar buiten gaat.

Voldoende eten en drinken

Voldoende eten en drinken is ook erg belangrijk. Als je je lichaam warm wilt houden, is eten en drinken erg belangrijk. Door het verteren van eten komt er namelijk warmte vrij: maar liefst twee uur lang produceert je lichaam tien procent meer warmte als je iets gegeten hebt. Ook warme dranken zorgen ervoor dat je lichaam extra verwarmd wordt.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.