Wil je graag dankbare planten in huis? Dan moet je dit artikel echt eens lezen. De meeste mensen gooien het gekookte water van de gekookte eieren meteen weg. Dat is natuurlijk ook wel logisch, want wat moet je hier nu nog mee? Je planten voeren natuurlijk! Je kunt je planten er namelijk een groot plezier mee doen. Tijdens het koken ontstaat er namelijk een heus bijproduct dat goed is voor de planten. Spoel het water daarom niet direct weg. Er zit namelijk calcium in het water dat goed is voor je plantjes.Calcium

Eierschalen bevatten calcium en tijdens het kookproces komt dit vrij. Planten zijn hier toevallig erg dol op. Het mineraal zorgt namelijk voor een goede PH-waarde van de aarde bij je plant. Als de aarde een goede pH-balans heeft zal je plant gemakkelijker voedingsstoffen krijgen waardoor je plant ook gemakkelijker kan groeien.

Hoe werkt het?

Het werkt gelukkig erg eenvoudig. Vis de eitjes uit het water en laat het water nadien afkoelen in het pannetje. Giet het water vervolgens af bij je planten. Geef je planten net zoveel water zoals je dat normaal ook doet.

Eierschalen

Heb je het water van de eieren toch per abuis weggegooid? Dan kan je er ook voor kiezen om een aantal eierschalen op de aarde te leggen. Dit werkt bijna net zo goed als het gekookte water bijgieten. Natuurlijk ziet het er wel een beetje vreemd uit, dus het gekookte water afgieten behoeft de voorkeur.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.