Veel mensen zijn bezig met gezonde voeding. Je wilt natuurlijk niet te veel aankomen en daarom is een goed dieet belangrijk. Voldoende eiwitten zijn erg belangrijk. Hoe weet je nu of je wel echt voldoende eiwitten binnenkrijgt? Daarover vertellen we je graag meer in dit artikel.Hoeveel eiwitten heb je nodig?

Volgens het Voedingscentrum heb je 0,8 gram eiwitten per kilogram aan lichaamsgewicht nodig. Weeg je 70 kilogram? Dan zal je dus 56 gram aan eiwitten binnen moeten krijgen. Dat klinkt in ieder geval erg weinig. Toch zijn er voldoende mensen die niet genoeg eiwitten binnenkrijgen. Hoe kan je herkennen of je wel voldoende eiwitten binnenkrijgt? Je leest het hieronder.

Je hebt zin in zoetigheid

Heb je zin in snoep of chocolade? Dan krijg je waarschijnlijk te weinig eiwitten binnen. Een van de functies van eiwitten is namelijk dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Je zult hierdoor geen suikerdip krijgen waardoor je minder snel zin hebt in zoetigheid.

Wazigheid

Een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je scherp blijft. Indien je dus te weinig eiwitten consumeert kan je een beetje wijzig gaan kijken.

Minder sterke cellen

Eiwitten zijn dé bouwstenen van cellen. Consumeer je te weinig eiwitten? Dan zal je dit merken aan je lichaam. Zo zijn je nagels bijvoorbeeld minder sterk. Breken jouw nagels vrij snel? Dan kan dit dus te maken hebben met te weinig eiwitten.

Fysiek zwakjes

Voel je je fysiek zwakjes? Dan heb je een te lage eiwitinname. Je lichaam vreet je eigen spiermassa op om toch aan energie te komen. Zorg er dus simpelweg voor dat je meer eiwitten binnenkrijgt om dit te voorkomen.

Wondjes helen minder snel

Als je een tekort aan eiwitten hebt zullen wondjes ook minder snel helen. Eiwitten zijn niet alleen de bouwstoffen van je lichaam, maar ook de reparateurs.

Er zijn dus meer dan voldoende signalen waaruit blijkt dat je te weinig eiwitten binnenkrijgt. Merk jij dit ook weleens? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie indien je dit een interessant blogbericht vindt!