De vaatwasser is een ontzettend handig apparaat. Je stopt de vieze vaat in de vaatwasser en vervolgens komt het er weer schoon uit. De meeste huishoudens kunnen ook niet meer zonder.Je kunt je tijd lekker besteden aan de leuke dingen omdat je het ook niet hoeft af te drogen. Ook dat wordt namelijk voor je gedaan door de vaatwasser. Althans, bijna alle vaat wordt afgedroogd. Plastic komt namelijk altijd nat uit de vaatwasser, maar waarom is dat eigenlijk zo?

Warmte

Inge Bellemans, materiaalonderzoeker van de Universiteit Gent, heeft onderzocht waarom dit kan. Plastic is erg licht en neemt daardoor minder gemakkelijk warmte op. Dat is dus ook de reden waarom het water minder snel verdampt. Bovendien zijn veel soorten waterafstotend, waardoor er ook weer vaker dikke druppels water op borden, schaaltjes en kopjes blijven liggen.

Wat kun je eraan doen?

Hoe kun je er nu voor zorgen dat het plastic wel droog uit de vaatwasser komt? Helemaal niets! Je moet maar gewoon geduld hebben. Als je wilt kun je natuurlijk wel een theedoekje gebruiken om het af te drogen. Dan hoef je niet te wachten…

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.