Sommige mensen hebben veel moeite met in slaap vallen. Dat valt natuurlijk niet altijd mee en in sommige gevallen heeft dit te maken met je slaaphouding. Je kunt niet altijd een comfortabele positie vinden of je benen kunnen nogal onrustig zijn. Laatstgenoemde noemt men ook wel ‘Restless Legs’-syndroom. Deze bewegingsstoornis dwingt je om te gaan bewegen tijdens het slapen.Je rusteloze benen kunnen gepaard gaan met jeuk aan je benen. Dat zorgt voor een branderig gevoel en dat is natuurlijk niet prettig. Je hebt dan het gevoel dat je iemand wilt schoppen: zelfs in je slaap gebeurt dat.

Het is geen pijn, maar het is wel een irritatie. Die irritatie kan zo sterk zijn dat het kan zorgen voor slaapproblemen. Echter is er een oplossing, welke misschien een beetje vreemd klinkt. Toch is dit erg effectief. Als je last hebt van slaperige benen, kun je namelijk een stukje zeep onder de lakens plaatsen. Daarmee kun je de verzuring van je spieren tegengaan.

Probeer het maar eens uit en je zult merken dat je gemakkelijker kunt slapen. Probeer dit iedere dag toe te passen voor een langdurig effect. Na een uur zal je echter al resultaat merken.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.