Voordat de zomer begint willen veel mensen nog hun laatste kilo’s verliezen. Het mooie weer komt er weer aan en je wilt lekker op het strand kunnen lopen zonder buikje. Gezonder eten, sporten en een dieet kunnen je hierbij helpen. Het is erg lastig om wat kilo’s te verliezen. Meer bewegen, je moet lekkers laten staan en je moet gezonde maaltijden eten. Dat valt simpelweg niet mee.Onderzoek

Wil je eindelijk van je laatste kilo’s af? Uit onderzoek van de University van Birmingham is gebleken dat je je laatste kilo’s erg eenvoudig kunt verliezen. Mensen die voor elke maaltijd twee glazen water drinken kunnen ruim vier kilo afvallen in twaalf weken tijd. Dat is wetenschappelijk bewezen. Voor dit onderzoek werden 84 obesitas-patiënten in twee groepen verdeeld. De ene groep dronk voor iedere maaltijd twee glazen water, terwijl de andere groep niets dronk. De patiënten die iedere keer twee glazen water dronken vielen maar liefst vier kilo af in twaalf weken tijd. Echter waren de andere deelnemers maar een halve kilo kwijt.

Effectief

Tijdens het onderzoek aten alle deelnemers gezonder dan voorheen. Echter bewogen zij niet meer dan dat zij normaal deden. Het blijft natuurlijk een kleinschalig onderzoek, maar het is duidelijk dat water drinken een effectieve methode is om af te vallen. Je weet dus wat je te doen staat als je vanavond weer je avondmaaltijd klaarmaakt!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.