Mensen kunnen veel etenswaren rustig eten zonder problemen. Het een is misschien iets minder gezond dan het ander, maar mensen kunnen wel veel aan.Toch zijn er bepaalde voedingswaren die mensen wel kunnen eten, maar hun honden en katten niet. Je kunt je hond of kat bijvoorbeeld geen chocolade geven, want daar kan je huisdier namelijk dood aan gaan. Dit is algemeen bekend.

Dat geldt echter ook voor avocado. Ook dit is een vrucht die je hond of kat absoluut niet mag hebben. Mensen eten dit maar al te graag op een plakje geroosterd brood, voegen het toe aan een salade of maken er een lekkere smoothie mee. Hoe lekker en gezond deze vrucht ook wel niet mag zijn: voor je hond of kat is het levensgevaarlijk.

Steeds meer dieren raken vergiftigd door deze vrucht. Dat is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Jaarlijks krijgt het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum tienduizenden telefoontjes over een vergiftiging door avocado’s.

Heb je deze vrucht thuis liggen? Zorg er dan voor dat je hond of kat hier absoluut niet bij kan. Ook moet je geen klein stukje geven aan je huisdier. De gevolgen kunnen immers desastreus zijn.

Het is belangrijk dat dit nieuws zoveel mogelijk verspreid wordt. Deel dit artikel daarom op social media met andere honden- en kattenbezitters! Alvast bedankt.