De zolder is voor de meeste huishoudens een verzamelplek waar je allerlei spullen bewaart die je niet elke dag gebruikt. Na een verhuizing belanden dan ook veel spulletjes op zolder. Jarenlang liggen hier spulletjes te verstoffen en wordt er niet naar omgekeken. Zo’n zolder is natuurlijk erg handig, maar wist je dat niet alle spulletjes ook daadwerkelijk thuishoren op zolder? Zorg ervoor dat je de onderstaande spulletjes niet op zolder bewaart.Elektrische apparaten

Op zolder wordt het klimaat niet bepaald goed gereguleerd, waardoor het vaak erg warm is of juist erg vochtig. Dat is dus ook niet de beste plek voor je elektronica. Bewaar dit liever op een koele en droge plek.

Houten meubilair

Houten meubilair kan gaan schimmelen in vochtige of warme ruimtes. Dat boen je er ook niet zomaar af en daarom is het ook raadzaam om dit niet op zolder te bewaren.

Ontvlambare materialen

Er zijn meer dan voldoende mensen die schoonmaakproducten, verf, terpentine of vuurwerk bewaren op de zolderruimte. Toch is dat geen verstandig idee, want daar is het hier namelijk veel te warm voor. Bewaar het daarom liever in de garage.

Matrassen

Insecten, vocht en temperatuurswisselingen zijn allemaal niet goed voor je matras. Bewaar je matrassen daarom ook nooit op zolder.

Fijne stoffen

Heb je nog oude kleren die je graag wilt bewaren? Dan is het belangrijk dat je dit in ieder geval niet op zolder bewaart. Motten, insecten, vocht en warmte kunnen je kleding namelijk aantasten. Je kunt dit daarom beter in de kledingkast bewaren op een donkere, droge en koele plek.

Belangrijke papieren, foto’s of kunst

Veel mensen hebben belangrijke papieren, foto’s en/of kunst op zolder liggen. Ook dat is geen verstandig idee. Het kan hier namelijk nat worden, waardoor je dit allemaal kunt weggooien. Zorg ervoor dat je dit in een kast bewaart en dus niet op zolder.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.