Een goed ontbijt is ontzettend belangrijk. Het eerste wat je eet op de dag is een belangrijke motor voor de rest van de dag. Je kunt dit daarom maar beter goed doen.Als je de dag goed wilt beginnen is het belangrijk dat je goed ontbijt. Je zult iets moeten eten dat bestaat koolhydraten (en dus niet alleen maar vet). Als je iets vettigs eet heb je namelijk snel weer trek. Als je de dag goed wilt beginnen is belangrijk om te weten wat je niet op een lege maag kunt consumeren. Bovendien zorgt voedsel met meer voedingsmiddelen voor een langer verzadigd gevoel. Je zult daardoor minder snel gaan snacken waardoor je weer minder snel aankomt. Hieronder volgt een overzicht met drink- en voedingswaren die je beter niet kunt consumeren op een lege maag.

Wat mag je niet consumeren op een lege maag?

Het is onverstandig om het onderstaande te consumeren als je nog niets gegeten hebt.

Tomaten

Als je tomaten consumeert op een lege maag zorgt dat voor een hogere zuurgraad. Dat kan weer zorgen voor buikpijn.

Bananen

Bananen zijn natuurlijk ontzettend gezond. Echter is het onverstandig om deze te consumeren als je nog niets anders gegeten hebt. De hoge concentraties magnesium en kalium zijn ze niet gezond voor de lege maag. Het kan leiden tot een scheve balans in de bloedwaarden.

Koffie en thee

Ben jij dol op een bakje koffie of thee in de ochtend? Zorg er dan eerst voor dat je iets eet. De zuren in je maag kunnen verstoord worden en dat resulteert in brandend maagzuur.

Yoghurt

De zuurgraad van de lege maag kan ervoor zorgen dat de bacteriën in zuivel niet goed te werken kunnen gaan. Je kunt daarom beter yoghurt als lunch nemen dan als ontbijt.

Wat kan je dan wél eten op een lege maag?

Wat kan je dan wel eten op een lege maag? Hieronder volgt het overzicht.

Vers fruit

Vers fruit zit boordevol vitamines, vezels, water en voedingsmiddelen. Het ideale ontbijt dus.

Havermout

Havermout beschermt je maag tegen irritaties en verlaagt de cholesterol.

Eieren

Eieren geven je langer een voldaan gevoel dan welk ontbijt dan ook. Je zult daardoor dus minder snacken en je kunt daardoor dus gemakkelijker afvallen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.