Met enige regelmaat is er een hoofdluis-invasie in Nederland. Vooral onder kinderen heerst het. Natuurlijk wil je dat liever voorkomen dan genezen. Gelukkig kan dat met behulp van deze handige tip.Hoofdluizen zijn parasieten die zichzelf voeden met mensenbloed. Een hoofdluis voelt zich vooral thuis op behaarde en tevens warme plekjes. Om die reden schuilen de hoofdluizen zich maar al te graag in je haren. Het ongedierte kan zich ook snel vermenigvuldigen en binnen no-time ontstaat er dus een heuse hoofdluizenplaag. Natuurlijk wil je dat liever voorkomen dan genezen. Gelukkig kan dat op deze manier.

Volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) hebben kinderen die haarlak of gel gebruiken in hun haar minder snel last van hoofdluizen dan kinderen die dat niet gebruiken. Hoofdluizen zitten dus liever in ‘schoon haar’.

Volgens het RIVM heeft slechts drie procent van de jongens die gebruikmaken van haarlak of gel last van hoofdluizen. Zes procent van de jongens die geen gel of haarlak gebruiken hebben last van hoofdluizen. Bij meisjes is dat percentage zeven en twaalf procent.

Je kunt de hoofdluizen dus zoveel mogelijk voorkomen door gel of haarlak te gebruiken!

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.