Heb je net een nieuwe trui gekocht? Of heb je een gloednieuwe spijkerbroek die iedereen wel ziet zitten? Dan wil je natuurlijk dat deze kledingstukken lang mooi blijven. Hoe kun je ervoor zorgen dat je kleding zo lang mogelijk meegaat? Je leest het in dit artikel.1. Ophangen of opvouwen?

Soms is het handig als je je kleding allemaal ophangt. Voor het overzicht is dat misschien prettig, maar is het niet altijd even goed voor alle kleding. Sommige kleding moet je namelijk gewoonweg opvouwen. Heb je dikke, zware truien? Zorg er dan voor dat je deze opvouwt en dus niet ophangt. Als je deze truien ophangt kunnen zij hun vorm verliezen.

2. Je vergeet de ritsen dicht te doen

Het is belangrijk dat je de ritsen van je kleding dichtdoet als je deze in de wasmachine stopt. Als een rits niet vastzit kan dit namelijk kleding beschadigen. Dat geldt niet alleen voor het vest, maar ook voor andere kledingstukken in de was.

3. Je wast je kleding met heet water

Wist je dat het vaak helemaal niet nodig is om je kleding met heet water te wassen? Je kunt je kleding namelijk vaak ook gewoon op een lage temperatuur wassen. Dat is veel beter voor je kleding, omdat het dan niet krimpt. Bovendien is het ook nog eens goed voor je energierekening, omdat wassen op lage temperaturen minder energie kost.

4. Te veel wasmiddel

Te veel wasmiddel gebruiken is ook nooit een goed idee. Als je te veel wasmiddel gebruikt is de kans groot dat niet al het wasmiddel uit je kleding wordt gespoeld. Dat heeft weer negatieve effecten op je kleding.

5. Je wrijft over de vlekken

Heb je een vlek op je kleding? Dan ben je wellicht snel geneigd om dit snel uit te wrijven. Dat is echter geen verstandig idee, want daardoor wordt het alleen maar erger. Het is raadzaam om een doekje te pakken, deze nat te maken en vervolgens kun je deppen op de vlek.

6. Wasverzachter

In bepaalde gevallen kun je wel wasverzachter gebruiken, maar in sommige gevallen ook niet. Ga je je sportkleding wassen? Zorg er dan voor dat je geen wasverzachter gebruikt. Wasverzachter laat namelijk een klein laagje op je kleding achter. Je sportkleding zal daardoor geen vochtafdrijvende werking hebben. Bovendien kan het ook zorgen voor nare geurtjes. Het is dus raadzaam om geen wasverzachter te gebruiken. Wil je toch enigszins zachte sportkleding? Voeg dan een scheutje witte azijn toe tijdens de wasbeurt. Het maakt je kleding eveneens zacht en het laat geen laagje achter op de kleding.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.