Als er schimmel op je eten zit gooi je dat het liefste weg. Schimmel is een signaal dat iets niet meer eetbaar is en dat de prullenbak dit vast nog wel lust. Echter geldt dat niet voor alle producten. Bepaalde etenswaren kan je nog prima eten als deze beschimmeld zijn. Je kunt de schimmel er dan simpelweg afschrapen en dit kun je dan risicovrij consumeren. Hieronder volgt een overzicht van de drie artikelen.Oude kaas

Het overkomt iedereen weleens: je hebt te veel kaas gekocht. Het blok ligt al dusdanig lang in de koelkast dat het begint te schimmelen. Gelukkig maakt dat niet uit, want de schimmel groeit namelijk alleen aan de buitenkant. Als je de schimmel simpelweg wegsnijdt kan je de rest van het kaasblok nog prima consumeren.

Droge worst

Heb je een droge worst gekocht, maar niet direct opgegeten? Op den duur kunnen er schimmels ontstaan. Gelukkig is dit helemaal niet erg, want het is namelijk een natuurlijk proces. De worst krijgt hierdoor een specifieke smaak. Bewaar de droge worst bij voorkeur in een vetvrij papiertje in de koelkast. Op die manier gaat de droge worst erg lang mee.

Harde groenten

Verscheidene groenten met een laag vochtgehalte, waaronder wortels en paprika, kan je nog prima eten als je de beschimmelde stukjes verwijdert. De schimmel zit, vanwege het lage vochtgehalte, alleen aan de buitenzijde. Dat geldt niet voor zachtere groenten: is een tomaat of een perzik beschimmeld geraakt? Dan kun je die maar beter wel weggooien. Het hoge vochtgehalte zorgt er namelijk voor dat de schimmels naar binnen trekken.

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom is het raadzaam om de producten tijdig te consumeren. Koop liever ook geen producten die je mogelijk niet gaat gebruiken. Dek het eten in de koelkast zoveel mogelijk af en bewaar je voedsel op een koude en droge plaats. Daarmee kun je schimmels zoveel mogelijk voorkomen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.