Ben jij ook zo’n liefhebber van mooie planten in jouw woonkamer? Dan is een Aloë Vera-plant een echte aanrader. Je kunt deze plant voor een klein bedrag in huis halen en het biedt meerdere voordelen. Zo staat het niet alleen leuk in iedere kamer, maar ook is de plant goed voor jouw gezondheid. Men noemt de plant niet voor niets een wonderplant. Hieronder volgt een overzicht van de voordelen.Cosmetica

De Aloë Vera-plant wordt gezien als een wonderplant en dat is niet voor niets. Deze plant zuivert de lucht en filtert schadelijke stoffen uit de lucht. Ook kan je diverse geneesmiddelen in de plant terugvinden. Zet daarom gerust een Aloë Vera-plant in huis en geniet van de voordelen. Soms kan je er een stengel vanaf halen voor de onderstaande tips.

Het werkt tegen roos

Heb je last van roos in je haar? Dan kan je dit gelukkig gemakkelijk oplossen met je eigen Aloë Vera-plant. Snijd een lange stengel in de lengte doormidden en haal de gel uit de plant met een lepel. Voeg de gel in een kommetje en voeg hier eveneens een eetlepel kokosolie, een eetlepel olijfolie en een eetlepel conditioner aan toe. Meng het vervolgens door elkaar totdat er een glad en egaal mengsel ontstaat. Het mengsel kan je op je hoofdhuid insmeren. Laat het vervolgens eventjes intrekken en was het vervolgens uit. Je zult merken dat de roos flink verminderd en in sommige gevallen is alle roos direct al verdwenen.

Geschikt als aftersun

Heb je geen aftersun in huis? Geen probleem, want je kunt je Aloë Vera-plant namelijk ook gebruiken als aftersun. Aloë Vera heeft namelijk een verkoelende en hydraterende werking. De gel werkt perfect op de verbrande huid. Niet voor niets zit er dan ook vaak Aloë Vera in aftersun-producten.

Effectief tegen puistjes

Aloë Vera bevat veel mineralen en heeft bovendien een antibacteriële werking. De gel van de plant werkt daardoor ook goed tegen puistjes. Met behulp van de Aloë Vera-plant kan je dus gemakkelijk je eigen face wash maken. Voeg twee eetlepels Aloë Vera toe in een kommetje en voeg hier ook twee eetlepels citroensap en twee eetlepels amandelmelk aan toe. Meng het geheel goed door elkaar en je face wash is klaar. Masseer het mengsel rustig op de huid en spoel het nadien af met lauw water.

Wonden verzorgen

Heb je een wondje? Of heb je een litteken? Aloë Vera kan ervoor zorgen dat wondjes sneller genezen en dat littekens verminderd zichtbaar worden. Dat is uit onderzoek gebleken, dus pas deze tip gerust toe. De gel van de plant kan je simpelweg in de blender stoppen en vervolgens kan je een dunne gel maken. Dit kan je simpelweg op je wondje of litteken smeren.

Make-up remover

Heb je geen make-up remover in huis? Of heb je misschien wel een gevoelige huid? Dan kan je je eigen make-up remover maken van je Aloë Vera-plant. Voeg wat van het gel op een wattenschijfje en masseer dit zachtjes op de huid. Je kunt de make-up vervolgens erg eenvoudig verwijderen.

Eigengemaakte scrub

Wil je graag een eigen scrub maken? Dan kan je je Aloë Vera-plant gebruiken. Meng wat gel tezamen met zuiveringszout en je scrub is al klaar voor gebruik.

Eigengemaakte mondwater

In 2014 heeft de Ethiopian Journal of Health Sciences een onderzoek gepubliceerd met betrekking tot Aloë Vera als mondwater. De plant bevat een flinke dosis vitamine C waardoor tandplak wordt bestreden. Bovendien is het goedje effectief als je last hebt van gezwollen tandvlees.

Vind jij dit ook interessante tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.