Niet elk huishouden beschikt thuis over een wasdroger. Bovendien zijn er ook bepaalde kledingstukken die je beter niet in de wasdroger kunt stoppen. Je kunt je kleding dan op een wasrekje hangen. Veel mensen zetten hun wasrekje binnen neer, maar dat blijkt eigenlijk niet zo’n goed idee te zijn.Luchtvochtigheid

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om je was buiten op te hangen. Ondanks dat je soms geen keuze hebt, vertellen we je toch het volgende: als je je wasgoed binnen laat drogen, zorgt dat voor een verhoogde luchtvochtigheid van circa 30 procent. De hogere luchtvochtigheid zorgt voor een grotere kans op (giftige) schimmels. Een vochtige omgeving zorgt ervoor dat de schimmels gemakkelijk kunnen groeien. Deze sporen kunnen weer allergische reacties veroorzaken bij mensen. Zo laten onderzoekers van de The Asthma Society of Ireland weten.

Schimmels en sporen

Schimmels en sporen kunnen niet altijd worden gezien met het blote oog. Wel kan je plotseling allergische klachten krijgen zonder dat je direct weet waar dit nu precies vandaan komt. Niet iedereen krijgt hier overigens snel last van: vooral mensen met astma zijn hier gevoelig voor. Het kan leiden tot ergere astmaklachten. Ook kunnen de schimmels een negatief effect hebben op je huid.

Allergische reactie

Heb je een droger of heb je de mogelijkheid om de was buiten op te hangen? Zorg er dan voor dat je voor een van deze twee mogelijkheden kiest. Als het echt niet anders kan is het wel belangrijk dat je de ruimte, waar de was droogt, goed ventileert. Zet het wasrekje bijvoorbeeld in de badkamer met een raampje open of zet de afzuiging aan. Als je dat niet doet loop je risico op (een van) de volgende klachten:

  • Een loopneus;
  • Prikkelhoest;
  • Niezen;
  • Netelroos;
  • Hoofdpijn;
  • Vermoeidheid;
  • Bindweefselirritatie;
  • Astma.

Herken jij deze klachten? Zorg er dan voor dat je contact opneemt met een arts. Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit bericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.