Het is natuurlijk ontzettend leuk om een boswandeling te maken met je hond. In de wintermaanden is het misschien ietwat koud, maar in alle overige maanden is het ontzettend prettig. In de zomermaanden is het lekker warm en in de herfstmaanden liggen er allerlei bladeren op de grond. Dat zorgt voor een leuk uitzicht. Toch moet je wel opletten gedurende de herfstmaanden. Dieren kunnen namelijk erg ziek worden van eikels.Herfstmaanden

Gedurende de herfstmaanden ziet het bos er prachtig uit. De gekleurde eikenbladen en eikels kunnen echter wel voor de nodige gevaren zorgen. De Dierenbescherming plaatste daarover een bericht op Facebook. Onder andere paarden, schapen, honden en geiten kunnen erg ziek worden van eikels. Als een hond te veel eikels opeet kan dat resulteren in buikpijn en diarree.

Goed opletten

De organisatie roept mensen op hun hond goed in de gaten te houden tijdens een wandeling. Je hoeft natuurlijk niet ieder blaadje weg te trekken, maar het is wel raadzaam om alert te zijn. Zorg ervoor dat je trouwe viervoeter niet kauwt op eikels. Als je dier een eikeltje binnenkrijgt hoeft dat niet direct een probleem te vormen, maar als je hond er meerdere opeet kan dat gevaarlijk zijn. De oudere eikels, welke inmiddels bruingekleurd zijn, zijn minder gevaarlijk.

Dierenarts

Heeft je viervoeter meerdere eikels of eikelbladen opgesnoept en merk je daardoor dat je hond klachten ervaart? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met je dierenarts.

Bekijk het Facebook-bericht hier:

#dierentip Het is weer herfst! De bomen kleuren magisch goud, rood en oranje. Hazelnoten, walnoten, eikeltjes vallen…

Posted by Dierenbescherming on Tuesday, September 24, 2019

Vind jij dit ook een interessant bericht? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.