Als je een nieuw kledingstuk hebt gekocht, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Het is natuurlijk wel erg vervelend als je nieuwe kledingstuk snel vaal wordt na een wasbeurt. Ook als je je kleding vaak draagt, dan slijt dit natuurlijk en veroudert het. Helaas is daar niet zoveel aan te doen, maar wel kun je je kleding tijdens het wassen beter beschermen. Met behulp van deze tips blijft je kleding langer mooi en gaat dit langer mee.1. Controleer de instructies op het waslabel

Op ieder kledingstuk zit een klein waslabel met hierop een aantal instructies. Zo staat erop op welke temperatuur je je kleding kunt wassen en of je een artikel wel of niet in de droger kunt stoppen. Ook staat erop omschreven of je het kledingstuk wel of niet kunt strijken. Het is belangrijk dat je deze instructies altijd opvolgt.

2. Was je kleding binnenstebuiten

Als je je kleding binnenstebuiten wast, zorgt dat ervoor dat je kleding langer mooi blijft. Je kleding behoudt namelijk langer zijn kleur. De slijtage van je kleding door het wassen wordt namelijk mogelijk veroorzaakt door pluisjes die achterblijven in de wasmachine. De kleuren kunnen daardoor aan de buitenkant veranderen. Als je dit wilt voorkomen, kun je je kledingstukken dus simpelweg binnenstebuiten wassen.

3. Maak knopen en ritsen vast

Als je alle knopen en ritsen vastmaakt, voorkom je daarmee dat het schade aanbrengt aan andere kledingstukken.

4. Maak vlekjes van tevoren schoon

Heb je ergens een flinke vlek in een kledingstuk zitten? Zorg er dan voor dat je dit van tevoren alvast schoonmaakt. Geef het dus een kleine voorbehandeling. Op die manier hoef je de kleding niet op een hoge temperatuur te wassen, waardoor kleding ook minder snel vaal wordt. Bovendien is wassen op een lage temperatuur ook nog eens energiezuiniger en daarmee goed voor de energierekening.

5. Hang je kleding op aan de waslijn

Zijn eventuele vlekken uit je kleding? Zorg ervoor dan voor dat je je kleding ophangt aan de waslijn. Veel kleding wordt namelijk ook minder mooi door de droger. Als je merkt dat er nog wel een vlek in je kleding zit, is het belangrijk dat je de vlekken opnieuw behandelt en opnieuw wast. Als je een kledingstuk met een vlek laat opdrogen, is de kans groot dat de vlek nog dieper in je kleding trekt. Dat is natuurlijk zonde.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.