Het is natuurlijk ontzettend fijn om nog even te snacken voordat je naar bed gaat. Diëtisten zullen dat over het algemeen afraden, maar het is nu eenmaal erg lekker.Soms moet je ook gewoonweg naar je lichaam luisteren. Als je echt trek hebt kan je dat niet negeren. Het is ook niet fijn om met een hongergevoel in bed te liggen. Echter zijn er wel een aantal producten die je maar beter kunt laten staan voordat je gaat slapen.

De producten waar we het over hebben zijn bovendien ook nog eens niet goed voor je. Deze bevatten namelijk suikers en koolhydraten en zijn daarmee dikmakers. Deze producten veroorzaken een piek in je bloedsuiker waardoor je minder gemakkelijk in slaap kunt vallen.

Je valt niet alleen minder goed in slaap, maar ook wordt je nachtrust verstoort. De volgende dag zal je daardoor minder energie hebben. Daarom is het belangrijk om bepaalde artikelen simpelweg te laten staan voordat je gaat slapen. Om welke voedingswaren gaat het precies? Je leest het hieronder.

Cornflakes

Heb je zin in een lekkere bak met cornflakes en melk? Dan kan je dit maaltje beter laten staan voor de volgende ochtend. Het is geen aanrader om dit te consumeren voordat je gaat slapen. Er zitten namelijk veel suikers in, waardoor je bloedsuiker een piek ervaart. Je bloed zal het suiker opslaan als vet omdat je het niet meer verbrandt. Consumeer dit dus nooit voordat je gaat slapen.

Chips

Ben jij echt dol op chips? Wie niet eigenlijk? Toch is geen aanrader voordat je gaat slapen. Vette snacks zorgen echter de volgende dag voor een duf gevoel. Het is dus simpelweg geen aanrader. Onder andere chips bevatten veel monosodium. Als je te vaak chips eet in de avonduren voordat je gaat slapen kan dit op lange termijn zorgen voor problemen in je slaappatroon.

Roomijs

Een heerlijk bakje chocolade-ijs is natuurlijk wel erg lekker. Toch kan je dit maar beter laten. Je krijgt er namelijk veel energie van waardoor je weer minder gemakkelijk in slaap kunt vallen. Je lichaam zal hierdoor minder goed uitrusten. Ook heb je een grotere kans op nachtmerries! Onderzoekers hebben namelijk een link ontdekt tussen voedsel met suikers en nachtmerries.

Chocolade

Ben jij dol op chocolade? Wij ook! Toch is het geen aanrader om dit te consumeren voordat je gaat slapen. Vooral donkere chocolade is een bron van cafeïne. Je hart zal hierdoor sneller gaan kloppen waardoor je ook weer minder goed zult slapen. Laat de chocolade daarom maar liggen.

Wat kan ik dan wel eten?

Wil je toch nog graag iets eten voordat je gaat slapen? Dan kan je het beste kiezen voor een lichte snack. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een paar rauwe amandelen, een appel, een volkoren cracker met kaas, verse bessen, pompoen- of zonnebloempitten, een handvol kersen of een paar plakjes komkommer.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.