Haren wassen is voor veel dames een alledaagse taak. Het voelt natuurlijk ook wel fijn zo’n gewassen kapsel. Het ruikt niet alleen lekker, maar het voelt ook lekker schoon en zacht aan. Je voelt je dus veel frisser. Toch is het niet verstandig om je bruine haren elke dag te wassen. Dat is namelijk niet goed voor je haarbos.Droogshampoo

Als je donkere haren hebt is het raadzaam om je haarbos maximaal een of twee keer per week te wassen. De rest kun je oplossen met een laag droogshampoo. Volgens sterrenkapper Shah Keragar is het voor brunettes geen goed idee om te vaak shampoo te gebruiken. De topkapper verzorgt onder andere de haren van de topmodellen Adriana Lima, Irina Shayk en Barbara Fialho. Deze dames poseren onder andere voor Victoria’s Secret. Veel vrouwen vragen zich het af: hoe kan ik ook zo’n mooie haarbos krijgen? Je raadt het al: niet te veel je haren wassen dus.

Uitgedroogd haar

Shah geeft aan dat bruin haar sneller dof en uitgedroogd raakt door het vele wassen. Het kan daardoor ook een doffe kleur krijgen. Wellicht herken je dit wel als je bruin haar hebt. Om te voorkomen dat je haar uitdroogt is het raadzaam dat je gebruikgemaakt van een goede conditioner. Zo blijven je lokken voldoende gehydrateerd en kun je dus ook zo’n prachtige haarbos krijgen, net als de eerdergenoemde modellen!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.