Augurken zijn bijzonder gezond en zijn bovendien ook erg lekker. Je kunt deze kleine vitaminebommetjes in een salade toevoegen, maar je kunt het ook los opeten. Vaak eten we alleen de augurken op en gooien we het potje met sap nadien weg. Toch is het raadzaam om dit te bewaren. Het sap is namelijk erg handig.Verbrande huid

Heb je een verbrande huid omdat je je niet had ingesmeerd? Dan kun je je huid verkoelen met behulp van augurkensap. Pak een katoenen doek, maak deze goed nat met augurkensap en leg dit vervolgens op de huid. Het verkoelt direct.

Kater

Heb je gisteravond te diep in het glaasje gekeken? Dan is je lichaam waarschijnlijk erg uitgedroogd en heb je waarschijnlijk last van hoofdpijn. Om dit de volgende keer te voorkomen kun je ervoor zorgen dat je, voordat je gaat slapen gaat na een nachtje stappen, een beetje augurkensap inneemt. Je zult merken dat je kater de volgende dag een stuk minder is.

Kramp of spierpijn

Heb je flink gesport en merk je dat je kramp of spierpijn hebt? Dan kun je na je work-out een beetje augurkensap drinken. Drink circa 60 milliliter en je zult merken dat je de volgende dag veel minder last hebt van spierpijn.

Brandend maagzuur

Heb je weleens last van brandend maagzuur? Dan kun je dit wondermiddeltje maken: meng augurkensap met azijn en honing en mix het door elkaar. Neem een slokje van dit mengsel voordat je gaat eten en je zult merken dat je minder snel last hebt van brandend maagzuur.

Helpt tegen verkoudheid en keelpijn

Heb je last van verkoudheid en/of keelpijn? Neem dan een eetlepel augurkensap. Dit is net zo effectief als een hoestsiroop en is bovendien ook nog eens veel natuurlijker.

Koper schoonmaken

Koper schoonmaken is altijd een vervelend klusje. Met behulp van een spons, een scrub en een scheutje augurkensap wordt het schoonmaken echter een zeer eenvoudig klusje. Je maakt het weer perfect schoon.

Planten voeden

Heb je geen meststof, maar wil je je planten wel graag voeden? Dan kun je ook gebruikmaken van augurkensap. Tevens zal dit ook onkruid tegengaan.

Gebruiken bij het koken

Je kunt augurkensap ook gebruiken bij het koken. Het werkt als vervanger van azijn. Je kunt het echter ook gebruiken in een yoghurt, als romige slasaus of je kunt je vlees ermee marineren. Tot slot kun je je vis er ook mee pocheren. Daarmee kun je het dus voor talloze etenswaren gebruiken.

Ga jij je augurkensap vanaf nu ook bewaren? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie en deel deze handige bewaartip!