Huisdieren zijn natuurlijk ontzettend leuk. Je viervoeters geven je bijzonder veel liefde en vinden het leuk om bij jou te zijn. Toch kunnen je huisdieren soms ook weleens vervelend zijn. Zo krabt je kat misschien weleens aan je bank en laat je hond vervelende scheetjes. Ook zitten veel huisdieren met hun poten aan de planten! Ook dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. De kamerplanten mogen natuurlijk niet geslachtofferd worden.Het is natuurlijk erg zonde als je huisdier je plant vernielt. Huisdieren weten gewoonweg niet altijd dat zij hier niet aan mogen zitten. Honden kun je dat vaak nog wel aanleren, maar katten zijn vaak eigenzinnig. Om ervoor te zorgen dat je kat of hond niet met de planten gaat spelen, kun je deze handige tips opvolgen. Daarmee blijft iedereen tevreden: jij, je planten en je huisdieren.

Zet de planten op de juiste plek

Het is een inkoppertje, maar het is natuurlijk erg verstandig om de planten op een goede plek neer te zetten. Zet deze bij voorkeur niet op de grond of op een lage tafel neer, maar zet dit iets hogerop. Zet dit bij voorkeur op een plek waar je huisdieren niet bij kunnen. Dat scheelt al veel gedoe.

Plaats geen planten op de tafelloper of een kleed

Zorg ervoor dat je geen kamerplanten op een tafelloper of kleed plaatst. Huisdieren vinden het namelijk bijzonder leuk om aan een stofje te trekken. Voor je het weet, trekken zij dan ook zo jouw planten mee.

Aluminiumfolie

Zorg ervoor dat je onderin de bloempot een laagje aluminiumfolie stopt. Als je kat in de plantenbak krabt, zal hij het gevoel van de folie niet erg waarderen. Hij zal het dan ook niet nogmaals proberen.

Koffiedrab

Heb je net koffie gemaakt en beschik je daardoor over wat koffiedrab? Gooi dit dan niet zomaar weg. Je kunt dit namelijk bovenop de aarde van je plant kieperen. Ook dit vinden huisdieren niet erg prettig en zullen zij daarom ook liever niet aan de plant komen.

Peper

Ook kun je een beetje peper over de plant heen strooien waar je huisdier graag mee speelt. Huisdieren vinden peper namelijk ook vies en zullen daarom liever wegblijven bij je plant.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogbericht niet te delen op social media met vrienden en familie.