Het is natuurlijk erg leuk als je wordt uitgenodigd voor een bruiloft. Je behoort dan tot de inner circle van het bruidspaar en dat is natuurlijk een hele eer. Het is dan uiteraard ook belangrijk dat je je goed voorbereid. Wat zijn nu de ongeschreven regels voor een bruiloft? Hier lees je over de bruiloft-etiquette.Witte kleding

Witte kleding dragen op een bruiloft is een absolute no-go. Dat kan alleen wanneer het bruidspaar aangeeft dat dit toegestaan is (dus wanneer het op de uitnodiging staat). Normaalgesproken is alleen de bruid in het wit gekleed. Ook wanneer de bruid besluit een rode jurk te dragen, draag je als gast vooralsnog geen witte kleding. Wil je toch graag een lichte kleur dragen? Mintgroen, lichtblauw of roze zijn dan goede alternatieven.

Te uitdagende kleding

Te uitdagende kleding is ook een no-go. Een bruiloft is doorgaans een chique aangelegenheid en daarom is het belangrijk dat je je netjes en elegant kleedt. Iets te sexy kleding kan daarom ordinair overkomen. Kies voor een mooie jurk, een nette broek of een leuke jumpsuit. Het mag er leuk uit zijn, maar je moet je ook niet te overdreven kleden. Immers wil je de show niet van de bruid stelen.

Te casual

Een bruiloft is een feest en daar hoort natuurlijk ook een goede outfit bij. Draag daarom liever geen T-shirt, maar draag een mooi overhemd. Zoals gezegd is te overdreven kleding niet nodig, maar een joggingsbroek kan bijvoorbeeld ook weer niet. Zorg ervoor dat je er netjes en verzorgd uitziet.

Zwarte kleding

Draag je het liefste zwarte kleding? Dan is het toch raadzaam om daarvan af te zien. Dat is namelijk meer geschikt voor een begrafenis. Als alternatief kun je wel kiezen voor donker- of marineblauw.

Foto’s op social media

Plaats nooit zomaar foto’s op social media van de bruiloft. Doe dit alleen met toestemming van het bruidspaar. Meestal wil het bruidspaar ook niet dat er foto’s gemaakt worden: daar is immers vaak een fotograaf voor. Bovendien wil het bruidspaar vaak als eerste de foto’s delen, dus houd daar rekening mee.

Bruiloft afzeggen

Is er iets tussengekomen en wil je de bruiloft graag zeggen? Dan moet je natuurlijk wel een erg goede reden hebben. Je kunt niet zomaar een bruiloft afzeggen, omdat dit natuurlijk een erg bijzondere dag is voor het bruidspaar. Zij hebben jou niet voor niets uitgenodigd. Geef dit ook ruim van tevoren aan als je niet kunt.

Houd je telefoon op stil

Als iemand een prachtige speech geeft is het natuurlijk niet fijn als je smartphone afgaat. Zorg er daarom voor dat je je telefoon altijd op stil hebt tijdens een bruiloft. Tijdens de plechtigheid kijk je uiteraard ook niet op je smartphone.

Fotograaf

Hier en daar zal de trouwfotograaf opduiken om foto’s te schieten. Loop de fotograaf daarom nooit in de weg en laat hem of haar zijn of haar werk doen. Uiteraard zorg jijzelf ook voor een brede glimlach op de foto!

Drink met mate

Een glaasje alcohol hoort er natuurlijk bij tijdens de feestdagen. Uiteraard is het wel van groot belang om met mate te drinken. Maak het niet te bont en misdraag je niet.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.