Katten zijn ontzettend leuk. De pluizige viervoeters mogen dan misschien hun eigen willetje hebben en een beetje eigenwijs zijn, maar toch zijn ze voor jou onmisbaar in huis. Het ene moment liggen ze lekker bij jou op schoot, terwijl zij op het andere moment hun klauwtjes uitsteken. Dat zit nou eenmaal in de aard van het beestje.Als kattenbaasje zal je misschien weleens afvragen of de liefde wel wederzijds is. Je kat doet namelijk vaak wat ‘ie zelf wil. Misschien denk je dat je kat meer van je houdt als je hem of haar veel snoepjes geeft. Toch blijkt dit geen goede aanpak te zijn.

Uit een onderzoek, welke gepubliceerd werd in de Journal of Veterinary Behavior, bleek dat je kat meer van je gaat houden als je je kat op dieet zet. De onderzoekers hebben het gedrag van katten met overgewicht onderzocht. De ene kat ging op dieet, terwijl de andere kat zijn huidige patroon aanhield.

De katten die op dieet gingen deden een stuk liever tegen hun baasje. Zo sprongen de viervoeters vaker op schoot, spinden zij meer en waren zij eveneens een stuk liever.

Volgens de onderzoekers geven we onze katten veel te veel eten. Daarmee denken katten dus ook dat dit normaal is. Je kat heeft niet het idee dat je hem of haar verwent. Vul het bakje dus iets minder vaak en dat zal ervoor zorgen dat je een lievere kat hebt!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen met andere kattenliefhebbers!