Het is ontzettend handig om altijd een citroen in huis te hebben. Het is niet alleen een smaakmaker voor in de keuken, maar je kunt het ook inzetten voor diverse andere taken. Daarover vertellen we jou uiteraard graag meer in dit artikel.De magnetron schoonmaken

Met behulp van een citroen kan je gemakkelijk en snel je vieze oven schoonmaken. Voeg het sap van een citroen en de citroenschil toe aan een kommetje. Warm dit vervolgens vier minuten op. Met behulp van het verwarmde citroenwater kan je vervolgens gemakkelijk en snel de binnenkant van de magnetron schoonmaken.

Insecten weren

Insecten, muggen en mieren: (bijna) niemand vindt deze beestjes prettig. Gelukkig kan je de insecten gemakkelijk weren met behulp van een citroen. Insecten houden namelijk niet van deze zure geur. Meng het sap van een citroen met water en stop het in een verstuiver. Spuit het mengsel op diverse plekken in je woning en je zult merken dat de insecten weg blijven.

Nagels wit maken

Verkleurde nagels zijn natuurlijk niet prettig. Toch komt dit onder veel vrouwen voor omdat je misschien te veel nagellak hebt gebruikt. Hoe kan je dit verhelpen? Simpel: snijd een citroen doormidden en wrijf de citroen over je nagels. Je zult direct merken dat je wittere nagels krijgt.

Snijplank reinigen

De snijplank gebruiken wij doorgaans om groente en vlees op te snijden. Dat kan echter ook zorgen voor nare luchtjes. Gelukkig verdwijnt de nare lucht als sneeuw voor de zon met behulp van een citroen. Snijd de citroen doormidden en wrijf een halve citroen over de snijplank heen. Bacteriën worden gedood en nare geurtjes verdwijnen. Erg simpel!

Citroen detox

Het is ontzettend gezond om af en toe een (warm) glas water met citroen te drinken. Vooral in de ochtenduren zou dit raadzaam zijn. Het helpt tegen obstipatie, voorkomt een slechte adem en het ontgift je lever. Bovendien zou je huid ook nog eens gaan stralen. Probeer het daarom gerust, want het is ook nog eens best lekker.

Vieze geurtjes verwijderen

Als je lekker hebt gekookt kan het weleens voorkomen dat je handen naar ui of knoflook ruiken. Het is ook altijd erg lastig om deze geur er weer af te krijgen. Gelukkig kan je nu een citroen gebruiken om de nare geurtjes te bestrijden. Wrijf je handen in met een citroen en de vieze geurtjes zullen verdwijnen. Indien je open wondjes hebt zal je wel moeten uitkijken, want dit kan nogal gaan prikken.

DIY citroen & zout-scrub

Het is ontzettend prettig om af en toe eens een gezichtsscrub te doen. Daarmee zorg je ervoor dat je huid weer gaat stralen en ook de dode huidcellen zullen hierdoor worden verwijderd. Iedereen wil dit wel na een grauwe winter. Helaas zijn de scrubs uit de winkel relatief prijzig. Gelukkig kan je ook je eigen scrub maken én dat is ook nog eens een stukje voordeliger. Bovendien bevat je eigengemaakte scrub geen irriterende stoffen, zoals bijvoorbeeld parfum of parabenen.

Voor je eigengemaakte scrub heb je de volgende artikelen nodig: 200 gram zeezout, 250 ml olie (bestaande uit olijf-, kokos- of amandelolie) en circa 30 ml citroensap. Voeg nu de olie in stapjes toe aan het zout. Meng vervolgens de citroen erdoor heen en je scrub is klaar. Stop het nadien in een potje en je kunt het gebruiken. Eventueel kan je je scrub ook weggeven als cadeautje. Dat is altijd leuk om te krijgen!

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.