Britten zullen hun patatje altijd eten met ketchup. In Nederland doen we dit ook wel, maar we kiezen toch liever voor mayonaise. Een pot of tube mayonaise staat dan ook in de koelkast van de meeste Nederlanders. Mayonaise is meer dan alleen een lekkere saus. Je kunt er namelijk ook spullen mee schoonmaken. Dat klinkt nogal vreemd, maar toch is het zo. In dit artikel lees je over vijf tips waarvoor je mayonaise nog meer kunt gebruiken.

Gebruik mayonaise als haarmasker

Mayonaise hydrateert je haar en geeft je lokken een prachtige glans. Voeg een aantal eetlepels mayonaise toe aan een kommetje en roer hier vanille-extract doorheen. Je zult merken dat het mengsel direct lekkerder ruikt. Masseer het goedje vervolgens in je droge, ongewassen lokken. Laat dit circa 20 minuten intrekken. Nadien kan je dit wassen met shampoo. Spoel het nog eens af met koud water.

Verzorg je planten met mayonaise

Mayonaise verzorgt de puntjes van je haar, maar kan je planten ook verzorgen. De toppen van de planten zullen er blij mee zijn. Maak de bladeren schoon met milde zeep en een scheutje water. Vervolgens kan je de toppen voorzien van een laagje mayonaise. Je kunt dit erop deppen met een stukje keukenpapier. Smeer de mayonaise goed uit over de toppen van de bladeren. Je zult merken dat je planten er nu wekenlang gezond en glanzend uitzien.

Scharnieren insmeren met mayonaise

Heb je te maken met piepende deuren? Dan is dat natuurlijk erg vervelend. Gelukkig kan je dit voorkomen door de scharnieren schoon te maken. Smeer er een beetje mayonaise op en verwijder de overtollige restjes. Je zult merken dat je deur niet langer piept.

Verfvlekken verwijderen

Heb je per abuis een beetje verf op de tegels gedrupt? Of zit er een beetje verf op de deurknop? Dan is het belangrijk dat de verf hier verwijderd wordt. De olie in de mayonaise trekt verf aan waardoor een verfvlek gemakkelijk te verwijderen is. Gebruik simpelweg een doekje met ingetrokken mayonaise en je zult merken dat de vlekken gemakkelijk te verwijderen zijn.

Je diner redden

Staan er een aantal overheerlijke schnitzels op het menu, maar heb je helaas geen eieren in huis voor de paneerlaag? Dan kan je simpelweg een beetje mayonaise aan beide kanten smeren. Vervolgens kan je de schnitzel in de broodkruimels of paneermeel leggen. Je zult geen verschil proeven en je kunt genieten van je overheerlijke en gepaneerde schnitzel.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.